تارخ انتشار: چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۵
کد خبر : 17402
چاپ خبر
۲ سند همکاری مشترک میان ایران و ارمنستان امضا شد:

روحانی: کشور ثالثی نباید بر روابط صمیمی ما اثر بگذارد/ نیکول پاشینیان: آمادگی ارمنستان برای ایفای نقش در ترانزیت گاز ایران

با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و‌ نخست وزیر جمهوری ارمنستان ۲ سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان مقام های دو کشور به امضا رسید

روحانی: کشور ثالثی نباید بر روابط صمیمی ما اثر بگذارد/ نیکول پاشینیان: آمادگی ارمنستان برای ایفای نقش در ترانزیت گاز ایران

به گزارش خبررسا، یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جمهوری ارمنستان و سند همکاری فیمابین شورای عالی مناطق آزاد – صنعتی و ویژه اقتصادی ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جمهوری ارمنستان دو سندی بود که از سوی مقام های دو کشور امضا شد.

نیکول پاشینیان ظهر امروز در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور ایران گفت: در وهله نخست از دعوت رئیس‌جمهور ایران برای سفر به کشور دوست‌مان و همچنین میزبانی گرم‌شان تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: در همان دقایق نخست حضورمان احساس کردیم در کشوری دوست حضور داریم و احساس دوستی و قرابتی بر ما حاصل شد. امیدواریم دوستان ما نیز این احساس را داشته باشند که فردی از کشور دوست در ایران حضور دارد.

نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به هیات همراه خود اظهار داشت: در هیات همراه من، نه تنها وزرا حضور دارند بلکه از تمام گروه‌های سیاسی پارلمان در مجلس ملی ارمنستان نیز حضور دارند که بیانگر آن است که روابط با ایران مسئله ویژه و مهمی برای دولت و کشور ارمنستان است.

پاشینیان به حضور جامعه بزرگ ارامنه در ایران اشاره و تصریح کرد: حضور جامعه بزرگ ارامنه در ایران یکی از مسائلی است که ما را برای سفر به ایران ترغیب می‌کرد و در این حضور از برخورد گرم و صمیمانه مقامات ایران با جامعه ارامنه، تشکر می‌کنم. آب و هوا نیز با ما همراهی کرده و هم در ارمنستان و هم در ایران شاهد بارش برف هستیم که در فصل کشاورزی مسئله مهمی است.

وی در رابطه با موضوعات مورد رایزنی با رئیس‌جمهور ایران خاطرنشان کرد: آقای روحانی چارچوب مسائلی را که امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اشاره کردند و من یکی، دو مسئله را مورد بحث قرار می‌دهم. موضوع مهمی که باید به آن اشاره کنم به عنوان رئیس اتحادیه اروسیا، تفاهمنامه عضویت ایران در پارلمان‌های کشورهای عضو اتحادیه در حال بررسی است که امیدوارم هرچه زودتر تصویب شده و عملیاتی شود.

نخست‌وزیر ارمنستان افزود: این مسئله چشم‌انداز نوینی برای همکاری‌های اقتصادی و بالا بردن حجم مبادلات است و همچنین زمینه حضور کارآفرینان اقتصادی فراهم می‌کند. باید جامعه کارآفرینان خود را برای استفاده از این فرصت ترغیب کنیم.

پاشینیان با بیان اینکه زمینه همکاری‌ها در حوزه انرژی برای ما مهم است، ابراز داشت: آقای رییس‌جمهور نیز اشاره کردند که ایران آماده افزایش صادرات به ارمنستان است. ما باید در بررسی‌‌‌ها و مذاکرات آتی در مورد قیمت گاز به توافق برسیم که امر حیاتی در این همکاری‌ها است. امیدواریم مذاکرات مفیدی در این باره انجام شود.

وی با بیان اینکه موضوع مهم دیگری که امروز به آن اشاره شد و تاکید کردیم این است که روابط دوجانبه را توسعه و گسترش دهیم به نحوی که گسترش این همکاری‌ها بر تحولات منطقه اثرگذار باشد، عنوان کرد: ارمنستان آمادگی دارد که به عنوان مسیر ترانزیت گاز ایفای نقش کند. اراده سیاسی برای این مسئله وجود دارد و بستگی به این دارد که مقامات طرفین اراده لازم را برای عملیاتی کردن آن را داشته باشند.

نخست‌وزیر ارمنستان اضافه کرد: صحبت‌‌‌‌های امروز این اجازه را می‌دهد که بگویم مذاکرات به نتایج مثبتی می‌رسد. ما نیز آمادگی داریم که در فضای دوستی به همکاری‌هایمان ادامه بدهیم.

حسن روحانی ظهر امروز در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر ارمنستان گفت: به آقای پاشینیان و هیات همراه ایشان خیر مقدم می‌گویم. در این سفر، توافقات و تفاهم‌های خوبی برای همکاری‌های مشترک داشتیم. از ابتدای استقلال کشور ارمنستان روابط بسیار نزدیک و خوبی میان دو کشور وجود داشت و امیدواریم در دولت جدید نیز شاهد تفاهمات و توافقات بیشتری میان دو طرف باشیم.

وی با بیان اینکه هم در جلسه خصوصی و هم در جلسه عمومی درباره مسائل مربوط به دو کشور، منطقه و تحولات جهانی صحبت کردیم، اظهار داشت: همانطور که در مذاکره با آقای نخست‌وزیر گفتم، از مواضع دولت ارمنستان نسبت به تحریم‌های غیرمنطقی و غیرقانونی خرسند هستم. اراده دو کشور این است که بر مبنای منافع ملی دو کشور حرکت خود را ادامه بدهند و کشور ثالثی نتواند بر روابط صمیمی ما اثر بگذارد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: روابط بسیار خوبی میان دو کشور در زمینه مسائل سیاسی، فرهنگی، گردشگری و دانشگاهی وجود دارد و می‌خواهیم این روابط در همه زمینه‌ها توسعه بدهیم. اما در زمینه اقتصادی هنوز ظرفیت‌های بسیاری داریم که این ظرفیت‌ها را باید به فعلیت و اجرا دربیاوریم.

روحانی با بیان اینکه مهمترین رابطه اقتصادی ما گاز و برق و تبادل این دو با یکدیگر است، تصریح کرد: همچنین در این مذاکرات درباره تکمیل سد خداآفرین و نیروگاه‌ها صحبت کردیم. علاقه ایران برای حضور در جاده شمال و جنوب در ارمنستان از موارد دیگری بود که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت. تسهیل در روابط دو کشور در حوزه حمل و نقل، چه سواری و چه کامیون، مورد تاکید دو کشور است.

وی با بیان اینکه فعال‌تر شدن روابط دو کشور در زمینه کشاورزی و حضور ایران در ارمنستان با تشکیل شرکت کشت و صنعت و توسعه دامپروری و توسعه کشتارگاه‌هایی که در آن داریم، مورد تاکید طرفین بود، خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات خوبی که در زمینه اتصال فیبر نوری و تبادل دیتا صورت گرفته، دو کشور علاقه‌مند هستند در مزینه صنعت آی‌تی‌سی همکاری داشته باشند و آمادگی لازم را در مورد همکاری و صادرات در این زمینه را داریم.

رئیس‌‌جمهور افزود: علاوه بر مسئله روابط دوجانبه اقتصادی، در زمینه اتصال برق بین ایران و ارمنستان و گرجستان به صورت سهجانبه و سپس با روسیه به صورت چهارجانبه مورد توافق دو طرف بود.

روحانی با اشاره به همکاری‌های اقتصادی ایران و ارمنستان در حوزه گاز نیز ابراز داشت: در زمینه گاز اعلام کردیم که آماده‌ایم گاز بیشتری به ارمنستان صادر کنیم و در زمینه صادرات گاز به گرجستان از طریق ارمنستان مذاکره کنیم. اتصال خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ارمنستان و گرجستان از دیگر موارد بحث امروز ما بود.

وی اضافه کرد: من اگر بخواهم مباحث امروز را در یک جمله خلاصه کنم، این است که دو دولت اراده و انگیزه کافی را برای توسعه همه‌جانبه میان دو کشور را دارند و کمیسیون مشترک دو کشور مامور شدند مقدمات لازم را تا تابستان آینده فراهم کرده و جزییات تفاهمات امروز را تا تابستان سال آینده نهایی کنند.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید