- خبررسا - http://khabarrasa.ir -

افت سود پالایشی ابرشرکت های نفتی آمریکا/پایان ناموفق مناقصه اکتشاف نفت و گاز عراق

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، به نقل از رویترز، در پی رشد اخیر قیمت های نفت، سود پالایشی (پایین دست) شرکت های نفتی آمریکا از جمله اکسون موبیل و شورون در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به اندازه ای کاهش یافت که درآمد خالص آنها را تحت تاثیر قرار داد.

بر این اساس، این میزان برای این دو شرکت آمریکایی به ترتیب ۱۲ و ۲۱ درصد افت کرد.

این دومین سه ماه متوالی است که سود پالایشی پایین، درآمد خالص ابرشرکت های آمریکا را کاهش می دهد.

البته شورون و اکسون که خود تولیدکننده اند، با افزایش برداشت نفت و گاز، سعی دارند که کاهش سود پالایشی را جبران کنند.

لیبی در مذاکره با ابرشرکت‌های اروپایی برای ازسرگیری اکتشاف نفت

به گزارش رویترز، شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد: به منظور ازسرگیری فعالیت اکتشافی شرکت های اروپایی از جمله بریتیش پترولیوم انگلیس و انی ایتالیا در این کشور آفریقای شمالی با آنها وارد مذاکره شده است.

هر دو شرکت اروپایی در پی انقلاب ۲۰۱۱ میلادی لیبی فعالیت اکتشافی خود در این کشور را متوقف کرده اند.

این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد: شرکت های بی. پی و انی برای بازگشت به لیبی و ازسرگیری فعالیت های اکتشافی ابراز تمایل کرده اند.
شرکت ملی نفت لیبی نیز برای ایجاد هماهنگی ها و کمک های لازم اعلام آمادگی کرده است.

مکزیکی‌ها ۶ میلیارد دلار از رشد قیمت های نفت کسب درآمد کردند

به گزارش رویترز، شرکت دولتی نفت مکزیک، پیمکس از ۲۹ درصد رشد سالانه در سود خالص خود برای سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی در پی رشد قیمت های جهانی نفت خبر داد.

پیمکس که یکی از بزرگ ترین شرکت های نفتی در آمریکای لاتین است، سود خود در این مقطع را، ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد که از رشد قیمت های نفت بسیار منتفع شده است.

مناقصه اکتشاف نفت و گاز عراق ناموفق پایان یافت

به گزارش رویترز، مناقصه قرارداد اکتشاف و توسعه نفت و گاز عراق که هفته گذشته برگزار شد، بدون هیچ برنده ای از ابرشرکت های بین المللی پایان یافت و تنها ابرشرکت خارجی در این مناقصه، شرکت ایتالیایی انی بود که پیشنهادش با موفقیت همراه نبود.

در مناقصه ای که وزارت نفت عراق برگزار کرد، انتظار داشت امتیاز اکتشاف نفت و گاز در ۱۱ میدان واقع در فراساحل آب های خلیج فارس در مرز ایران و کویت را به ابرشرکت های بین المللی از جمله بی پی انگلیس، اکسون موبیل آمریکا، توتال فرانسه، شل انگلیسی – هلندی و لوک اویل روسیه اعطا کند.

در این مناقصه تنها امتیاز اکتشاف ۶ میدان به شرکت های چینی و اماراتی واگذار شد و پنج بلوک دیگر هیچ پیشنهادی دریافت نکرد.

اتوبوس‌های برقی جایگزین صدها هزار بشکه نفت می شوند

به گزارش بلومبرگ، ورود اتوبوس های برقی به بازارهای جهانی، اکنون به کاهش ۲۹۷ هزار بشکه ای مصرف روزانه نفت کمک کرده است.
اتوبوس های دیزلی نسبت به دیگر وسائل حمل و نقل عمومی مقدار بسیار زیادی سوخت مصرف می کنند.

به گفته بلومبرگ، به ازای هر ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی روزانه حدود ۵۰۰ بشکه از مصرف سوخت دیزل (گازوئیل) در جهان کاسته می شود، با این وجود مصرف جهانی نفت رو به افزایش است، البته نه با آن سرعتی که بدون استفاده از اتوبوس های برقی خواهد داشت.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: مصرف جهانی نفت از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ میلادی از ۹۶ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه به ۹۸ میلیون و ۵۲۰ هزار بشکه در روز رسید و پیش بینی می شود که این میزان در سال جاری میلادی به ۱۰۰ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه در روز برسد.

البته با ورود اتوبوس های برقی به ویژه در کشوری مانند چین که ۹۹ درصد از این اتوبوس ها را در خود جای می دهد احتمال تغییر این آمار وجود دارد.