به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، رویترز به نقل از آژانس بین المللی انرژی گزارش داد: اقتصاد ونزوئلا در سه ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشت؛ به گفته کارشناسان دلیل این کاهش، سقوط شدید تولید نفت این کشور و رسیدن آن به کمترین میزان از ۳۰ سال گذشته در پی کاهش سرمایه گذاری ها است.
به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، این سازمان در گزارش ماهانه خود با بهبود آمار تولید نفت جمهوری آذربایجان پیش بینی کرد که میانگین تولید این کشور در سال جاری میلادی با روزانه ۱۰ هزار بشکه کاهش به ۷۹۰ هزار بشکه در روز برسد.
این در حالیست که اوپک در گزارش ماه پیش خود (ژوئن) این رقم را ۷۸۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده بود.
به گفته این سازمان، تولید نفت جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۲۰ هزار بشکه در روز کاهش به رقم ۷۷۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید
به دلیل وقفههای طولانی مدت در عرضه جهانی نفت، افزایش قیمت این محصول و پیش بینی رشد تقاضا، عرضه جهانی نفت خام به شدت کاهش خواهد یافت.
انتظارها درباره کاهش عرضه نفت خام ایران در پی تحریمهای جدید آمریکا، در کنار افت تولید ونزوئلا و وقفههای تولید در لیبی، کانادا و پروژههای برداشت نفت در دریای شمال، قیمت نفت خام را در هفته های اخیر، به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۴ رسانده است.
براساس تازه ترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی، گرچه تولید نفت خام کشورهای غیر عضو اوپک مانند نفت شیل به روند افزایشی خود ادامه میدهد، اما این شرایط برای از بین بردن نگرانیها کافی نیست.
بر اساس اعلام این نهاد، این مسائل، قیمت جهانی نفت خام را افزایش داده است و به نظر میرسد این روند تداوم داشته باشد و نشانهای از افزایش بیشتر تولید نفت خام در مناطق دیگر که بتواند سبب کاهش نگرانیها از شرایط محدودیت عرضه شود، وجود ندارد.
به گزارش رویترز، بانک سرمایهگذاری جی پی مورگان آمریکا، برآورد خود را از قیمت نفت افزاش داد اما با استناد به وجود ابهامها درباره تجارت بینالملل، پیشبینی خود درباره رشد تقاضای نفت جهان در سال جاری میلادی را کاهش داد.
بر اساس پیش بینی این بانک، میانگین قیمت شاخص نفت خام برنت در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی، ۷۰ دلار خواهد بود که از برآورد پیشین این بانک بیشتر است، قیمت شاخص نفت خام برنت نیز پایان هفته گذشته، حدود ۷۴ دلار بود.
این بانک گزارش داد: ابهام درباره افزایش واقعی تولید نفت اوپک، محدودیتهای بودجهای کنونی و پیامدهای تحریم، به معنای این است که قیمت نفت در کوتاه مدت، بالا خواهد ماند.
این بانک برآورد رشد تقاضای روزانه نفت در سال جاری میلادی را از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش و برآورد رشد تقاضای روزانه نفت در سال ۲۰۱۹ میلادی را از یک میلیون بشکه به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش داد.
بانک جی پی مورگان پیشبینی کرد؛ عرضه نفت در جهان با وجود برخی اختلالهای کوتاه مدت، همچنان پر رونق باشد و میانگین عرضه روزانه نفت اوپک در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۳۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز برسد.