به گزارش خبررسا، سید محمود میرلوحی، عضو شورای عالی اصلاحطلبان و فعال سیاسی اصلاحطلب درباره جزئیات طرح پارلمان اصلاحات گفت: به موازات شکلگیری شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، بعضی از دوستان معتقد بودند که میتوان فراتر از شورای عالی رفت و همه اصلاحطلبان چه حقیقی و چه حقوقی، پارلمان اصلاحات را تشکیل دهند.
میرلوحی با اشاره به اینکه اولین بار حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی ایده پارلمان اصلاحات را مطرح کردهاست، تصریح کرد: این موضوع در کمیته سیاسی شورای هماهنگی مورد بررسی قرار گرفتهاست اما به نظر میرسد که شرایط آن برای انتخابات مجلس ۹۸ آماده نشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره موانع شکلگیری پارلمان اصلاحات، خاطرنشان کرد: آیا در حال حاضر ما در شرایطی هستیم که همه اصلاحطلبان بتوانند به صورت سلسله مراتبی از شهرستانها به استان و منتخبان آنها هم از استان به پایتخت بیایند؟ در تهران نیز افراد براساس سازوکاری انتخاب شوند؟! علاوه بر اینها همه اصلاحطلبان کشور باید چند روز در کنگرهای سراسری جمع شوند و درباره سازوکار و سلسله مراتب آن اجماع کنند. به طور مثال آقای خاتمی به عنوان کسی که رهبری اصلاحات را برعهده دارد، میتواند در سازوکار این پارلمان نقش داشته باشد؟ درحال حاضر معذورات و محدودیتهایی وجود دارد و به همین جهت تا زمانی که شرایط کاملا مساعد نباشد، جریان اصلاحات باید به صورت جبههای کارش را ادامه بدهد یعنی مانند آنچه در شورای عالی اصلاحات انجام میشود.
میرلوحی همچنین افزود: پارلمان یک مفهوم انتخاباتی است و باید به صورت سلسله مراتبی شکل بگیرد. البته شورای هماهنگی کارگروهی را در این خصوص شکل داده و در حال بررسی آن است. با این حال برآوردها نشان میدهد که پارلمان اصلاحات برای انتخابات آینده شکل نمیگیرد. ساختار پارلمان اصلاحات در عین حال که پارلمان است شبیه یک حزب فراگیر است. لذا باید مشخصات یک حزب فراگیر را فراهم بکند اما شرایط آن فراهم نیست.
او در پاسخ به این پرسش که آیا شورای عالی در انتخابات آینده هم مانند روال سابق لیست منتشر میکند، میگوید: بله، دوره سوم شورای عالی شکل گرفته است و جلسات متعددی هم در این رابطه دارد و با همین سازوکار سال ۹۶ و ۹۴ کارش را ادامه میدهد.