به گزارش خبررسا، سید حسن نصرالله با فهماندن این مساله به اسرائیلیها که رهبرانشان دروغگو هستند و مطبوعاتشان اخبار دروغین پخش میکنند، اسرائیل را “ناکاوت” (ضربه فنی) کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم در ارزیابی اظهارات سید حسن نصرالله نوشت، میگویند ارزش یک تصویر مساوی هزار کلمه است: شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی مثل بقیه شبکههای تلویزیونی این رژیم بیصبرانه منتظر مصاحبه شبکه المیادین با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان بود و قبل از آغاز مصاحبه پخش برنامههای این شبکه متوقف شد تا حیزی سیمانطوف، تحلیلگر امور عربی به روی صحنه بیاید و به تماشاگران اسرائیلی یادآوری کند که ساعت هشت و نیم دبیرکل حزب الله با شبکه المیادین درباره آخرین تحولات لبنان، اسرائیل، منطقه و جهان صحبت خواهد کرد. مساله حائز اهمیت این است که رسانههای عبری زبان تاکنون چنین اقدامی را درباره سخنرانی هیچ رهبر عربی انجام نداده بودند.
این پیگیری نشان میدهد که اسرائیلیها بسیار بیشتر از صحبتهای رهبران خود به صحبتهای سید حسن نصرالله اعتماد و اطمینان دارند. براساس نتایج پژوهش علمی که دانشکده تل حای در شمال اسرائیل انجام داده بود ۸۰ درصد اسرائیلیها به سخنان سید حسن نصرالله ایمان دارند و تنها ۲۰ درصد اظهارات ستاد ارتش را باور میکنند. با اینکه رسانههای عبری روزهای شنبه و یکشنبه به دنبال پیدا کردن نقطهضعفهای سید حسن نصرالله بودند اما کسانی که شایعاتی را درباره وضعیت سلامتی سید حسن نصرالله پخش کرده بودند مجبور شدند حرفشان را پس بگیرند چراکه صحبتهای وی به همگان ثابت کرد که جنگ روانی که تلآویو علیه مقاومت لبنان و دبیرکل آن به راه انداخته شکست خورده و اسرائیل ضربه فنی شده است.
رسانههای اسرائیل مشغول تحلیل و تفسیر شدند تا اسرائیلیها را مطمئن و آرام کنند. آنها از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند تا مردم را قانع کنند که اعتراف سید حسن نصرالله به وجود تونلها و نابودی برخی از آنها توسط اسرائیل دستاورد بزرگی برای اطلاعات اسرائیل است. این درحالی است که آلون بن دافید، تحلیلگر امور نظامی اسرائیل روایت ارتش را تکذیب و تأکید کرده بود که تونلهایی که ارتش اسرائیل کشف کرده قبل از سال ۲۰۰۶ وجود داشته است.
عودید گرانوت، تحلیلگر امور عربی در روزنامه اسرائیل الیوم مدعی شد که شرایط نصرالله را مجبور کرده که در رسانهها حضور یابد. وی گفت که دبیرکل حزب الله تهدیدات خود علیه اسرائیل را افزایش داد و گفت که حزب الله به هر تجاوز اسرائیل پاسخ دردناکی خواهد داد.
گرانوت گفت: سید حسن نصرالله در این مصاحبه تأکید کرد که حزب الله پاسخ تجاوزات اسرائیل علیه سوریه را خواهد داد. اذعان نصرالله به داشتن موشکهای پیشرفته باید مسؤولان تلآویو را نگران کند.
همچنین آوی ایسخاروف، شرقشناس سایت واللا گفت: سید حسن نصرالله “رسوایی” تونلها را به دستاوردهایی برای حزب الله تبدیل کرد.
وی گفت: اگر یک بیگانه که از توازن قدرت بین دو طرف آگاه نیست سخنان سید حسن نصرالله را گوش بدهد فکر میکند که این اسرائیل است که با یک تهدید علیه موجودیتش روبرو است نه حزب الله. حزب الله همچنان قوی و خطرناک است و تواناییهایی دارد که میتواند آسیبهای جدی به اسرائیل بزند اما خطری برای موجودیت اسرائیل نیست.
وی گفت: نصرالله از ۲۷ سال پیش رهبری حزب الله را برعهده دارد یعنی از زمانی که ۳۳ سال داشته است. این دوره طولانی در گروهی که به خطرناکترین گروه “تروریستی” در جهان تبدیل شده تأثیر بزرگی بر غرور و تکبر دبیرکل حزب الله میگذارد.
همچنین روزنامه یدیعوت آحارونوت بخشهای طولانی از مصاحبه سید حسن نصرالله را به زبان عبری پخش کرد تا مردم اسرائیل همه سخنان او را بشنوند و این نشان دهنده اهمیت زیادی است که رسانههای عبری برای این مصاحبه قائل بودند.
کسانی که این مصاحبه را دنبال کردند بیشتر اسرائیلی بودند؛ اسرائیلیهایی که در طول دو ماه گذشته از سوی رسانههایشان با این شایعات مسموم شده بودند که سید حسن نصرالله رو به موت است و وضعیت سلامتیاش بسیار وخیم است. اما سید حسن نصرالله آنها را ضربهفنی کرد. او به اسرائیلیها فهماند که رهبرانشان دروغگو هستند و رسانههایشان اخبار و گزارشهایی دروغین منتشر میکنند. به گفتن این مساله نیازی نیست که رسانههای عبری در واقع نظرات و دیدگاه تصمیمگیرندگان اسرائیلی در سطح سیاسی و امنیتی را منعکس میکنند و این رسانهها در واقع آئینه افکار آنها هستند