تارخ انتشار: پنج شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۴
کد خبر : 21330
چاپ خبر
معاون فرهنگی حشدالشعبی در واکنش به اظهارات برخی مسئولان عراقی در خصوص ایران:

ملی گرایی عراقی یعنی حمایت از ایران نه افتادن در آغوش اعراب/ در جنگ حق و باطل نمی توان بی طرف بود

معاون فرهنگی کشد الشعبی عراق با انتقادی صریح از مواضع برخی مسئولان:عراقی در ملی گرایی عراق اقتضا می کند طرف کسی باشی که در سختی ها به کمکت شتافت و با سلاح و نیرو و تقدیم شهدا تو را یاری کرد نه کسانی که تروریست ها را به عراق آوردند و مردم کشورت را به خاک و خون کشیدند.

ملی گرایی عراقی یعنی حمایت از ایران نه افتادن در آغوش اعراب/ در جنگ حق و باطل نمی توان بی طرف بود

به گزارش خبررسا، سید هاشم الحیدری معاون فرهنگی سازمان الحشد الشعبی در مراسم بزرگداشت شهدای الحشد الشعبی در بغداد پایتخت عراق گفت: در بحران آفرینی اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برخی از رهبران عراقی می گویند نباید وارد قطب بندی ها شد و عراق باید بیطرف باشد و خود را وارد معرکه نکند. 

وی افزود: ما به این افراد احترام می گذاریم اما این دیدگاهشان را قبول نداریم چرا که با دیانت اسلام، تشیع و حتی ملی گرایی عراقی در تضاد است. 

الحیدری گفت: در جنگ میان حق و باطل و ظالم و مظلوم چگونه می توان بیطرف بود، آیا این با تعالیم مکتب امام حسین (ع) و انتظار حضرت مهدی (ع) سازگار است، چگونه می توانیم در سرزمین عراق که سرزمین حسین و سرزمین حکومت جهانی مهدی است، از بیطرفی و عدم ورود به قطب بندی ها سخن بگوییم. 

معاون فرهنگی سازمان الحشد الشعبی افزود: حتی اگر افرادی باشند که از منظر دینی به این موضوع نگاه نکنند، از منظر ملی گرایی در عراق نیز نمی توانند بیطرف باشند. 

وی گفت: ملی گرایی عراق اقتضا می کند طرف کسی باشی که در سختی ها به کمکت شتافت و با سلاح و نیرو و تقدیم شهدا تو را یاری کرد نه کسانی که تروریست ها را به عراق آوردند و مردم کشورت را به خاک و خون کشیدند. 

الحیدری افزود: حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق وقتی در مسئولیت بود اعلام کرد که بیش از پنج هزار سعودی به عراق آمدند و عملیات انتحاری انجام دادند.

وی گفت: امروز برخی از آغوش عربی و بازگشت به فضای عربی و دوستی و برادری با همه کشورها سخن می گویند، این امر نه منطقی است و نه با مبادی دینی و ملی گرایی ما سازگار است. 

معاون فرهنگی الحشد الشعبی افزود: بر خلاف آنچه ترویج می شود، ورود به قطب بندی ها و پیوستن به قطبی که حق است، تاکید و توصیه دین، تشیع و مکتب امام حسین و مکتب انتظار است و این مسئله ای است که هم دینی و شرعی است و هم با ملی گرایی ما مطابقت دارد. 

وی گفت: ملی گرایی یک عراقی یعنی امروز در کنار کشوری باشی که وقتی هیچکس به یاری تو نیامد در کنارت قرار گرفت و از کشورت، وطنت، ارتش و الحشد و فتوای مرجعیت و مقدسات تو دفاع کرد و با سلاح و جوانان و خون خود به امر ولی فقیه به یاری تو آمد و شانه به شانه و دست در دست تو با تروریسم جنگید نه این که امروز بگویی عمق عربی و سعودی، کدام عمق عربی ، کدام سعودی، همان که نخست وزیر سابق گفت پنج هزار انتحاری به عراق فرستاد و زنان و کودکان بیگناه عراقی را کشت؟

این مقام عراقی افزود: فراموش نکرده ایم این افراد از طرف آل سعود آمدند و با فتوا، پول، سلاح و خودروی انتحاری سعودی آمدند و مردم عراق را از شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی کشتند. 

الحیدری اظهار داشت: هنوز خون مردم بیگناه عراق در موصل و انبار سنی تا بصره و کربلای شیعی که تروریست های آل سعود به زمین ریختند خشک نشده است و شما از عمق عربی و سعودی سخن می گویید و آنها را به مثل یک دوست و محبوب آغوش می کشید؟ 

وی تاکید کرد که سیاست بیطرفی و عدم ورود به قطب بندی در زمانی که نبرد میان حق و باطل است، با دیانت و ملی گرایی سازگار نیست. 

به نظر می رسد اشاره این مقام الحشد الشعبی به موضع برخی رهبران احزاب است که با سیاست دولت عبدالمهدی مبنی بر عدم همراهی با تحریم های ضد ایرانی آمریکا و قطع یا کاهش روابط اقتصادی با ایران مخالفند و انتقادات خود را تحت عنوان ضرورت بیطرفی عراق مطرح می کنند. 

در همین حال بسیاری از رهبران عراق و شخصیت های حزبی و سیاسی و دینی از طیف های دینی، مذهبی و قومی مختلف در ماههای اخیر با صدور بیانیه یا سخنرانی و یا گفت و گوهای رسانه ای، ضمن محکوم کردن اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران، بر همبستگی و همراهی با مردم ایران تاکید کرده اند.

گفتنی است این تحولات همزمان با افزایش اقدامات تحریک آمیز و تهدیدات آمریکا علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق و همچنین جوسازی واشنگتن و برخی کشورهای عربی منطقه در خصوص افزایش تهدیدات و ناامنی در عراق از جمله با هدف افزایش فشارها به عراق برای همراه کردن این کشور با سیاست های ضد ایرانی گروه ب، صورت می گیرد. 

در پی افزایش تهدیدات و اقدامات تحریک آمیز مقامات آمریکایی در هفته های اخیر در سطح منطقه و از جمله در عراق، بسیاری از رهبران سیاسی این کشور نسبت به تبعات خطرناک نقض حاکمیت عراق از سوی آمریکا و پیامدهای وخیم افزایش تنش ها برای عراق و کل منطقه هشدار می دهند. 

برچسب ها:


پاسخی بگذارید