به گزارش خبررسا، امروز حسن روحانی ۴ وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد.
فرهاد دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد
متولد یکم خرداد سال ۱۳۳۱ است و مدرک دکتری اقتصاد گرایش اقتصاد بین الملل از دانشگاه آزاد اسلامی دارد؛ وی مدرک کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی را از دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی اقتصاد نظری را از دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی گرفته است.
رساله دکتری وی، «عوامل موثر رشد اقتصادی ایران با تاکید بر نقش شاخص های توسعه انسانی» بوده است.
سوابق شغلی و اجرایی
از سوابق اجرایی دژپسند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– دانشیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی از آبان سال ۱۳۸۵ تاکنون
– رئیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه وبودجه کشور
– معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور
– دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
– معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی
– معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی
– معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی
– مشاور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– مدیرکل دفتر اقتصاد کلان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– مشاور معاونت امور زیربنایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– مدیرکل دفتر ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– معاون مدیرکل دفتر امور آموزش سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– معاون برنامه ریزی و بررسی های اقتصادی سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت توزیع کالا و خدمات
– کارشناس دفاتر آموزش و پرورش و آموزش عالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
– عضو جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی، عضو شورای جهاد دانشکده اقتصاد
– مدرس مدعو دانشگاه در دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبائی و دانشکده امور اقتصادی
– مشاور امور اقتصادی رییس کل دیوان محاسبات کشور و عضو شورای مشاورین دیوان
– سرپرست مرکز مطالعات وبرنامه ریزی شهر تهران
– مشاور برنامه ریزی و تامین مالی دانشگاه شهید بهشتی
سوابق علمی و دانشگاهی
دژپسند تاکنون ۲۳ مقاله علمی – پژوهشی با موضوع های اقتصادی از جمله رشد و توسعه اقتصادی، توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه پایدار، اقتصاد ایران، یارانه، تجارت الکترونیک، سیاست های پولی و مالی، ارزش پول ملی و تراز پرداختها، سرمایه انسانی، اندازه دولت، تامین مالی، سرمایه گذاری خارجی و تورم در نشریات معتبر پژوهشی به چاپ رسانده است.
وی همچنین ۶ عنوان کتاب شامل «اقتصاد ایران در دوره جنگ تحمیلی»، «درآمدی بر مبانی تجارت الکترونیکی»، «تورم، دلایل و راه های مهار آن در اقتصاد ایران»، « مبانی توسعه پایدار در ایران» (به اتفاق جمعی از نویسندگان)، «اقتصاد سیاسی جهانی» (رابرت گلیپین؛ جین گلیپین ترجمه به همراه جناب آقای دکتر رسول افضلی) و «اطلس مناطق محروم کشور، سطح بندی و پهنه بندی مناطق محروم کشور و مزیت های نسبی این مناطق» را به رشته تحریر درآورده است.
همکاری با دستگاه های اجرایی و دانشگاهی در زمینه تدوین خط مشی ها و سازکارهای اقتصادی کشور با رویکرد اقتصاد مقاونی، بازنگری در قانون مجاسبات عمومی، اصلاح قانون بودجه، آسیب شناسی تدوین برنامه های پنجساله توسعه و بازنگری در قانون تجارت نیز در کارنامه فعالیت های علمی و اجرایی دژپسند دیده می شود.
وی در دو دهه اخیر در بیش از ۵۰ شورای عالی سیاستگذاری و تصمیم گیری عضویت داشته که از جمله می توان به شورای عالی بانک ها، شورای عالی آمار، شورای عالی بیمه، شورای عالی انفورماتیک کشور، کمیسیون تخصصی کمیسیون اقتصاد هیأت دولت، کمیسیون ستاد اقتصادی دولت، کمیسیون شورای اقتصاد، ستاد برنامه ششم توسعه، کمیته اصلاح نظام بانکی بانک مرکزی، شورای راهبری توسعه مدیریت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اشاره کرد.
رضا رحمانی وزیر پیشنهادی صنعت،معدن و تجارت
رحمانی متولد ۱۳۴۵ دارای سوابق اجرایی و مدیریتی همچون قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در دوره های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی است.
ریاست هیات مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران، جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد مقابله با آثار تحریم، جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید، مجری طرح رونق تولید، رییس کمیسیون اصلی نظارت بر تاسیس و فعالیت تشکل های فعالیت صنعتی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفرهای استانی رییس جمهوری و عضو شورای عالی بیمه از دیگر سوابق اجرایی رحمانی به شمار می رود.
وی که دارای مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و دوره مدیریت استراتژیک از سازمان مدیریت صنعتی، دوره دکتری مدیریت (DBA) از دانشگاه صنایع و معادن ایران و عضو هیات امنای دانشگاه صنعتی سهند و عضو شورای عالی پژوهشی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی است؛ وی همچنین موفق به دریافت لوح تقدیر معاون برتر وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیر نمونه در جشنواره شهید رجایی، مدیر نمونه شرکت تراکتورسازی ایران و مدیر نمونه مجتمع آلومینیوم المهدی شده است.
عضویت در فراکسیون های کارگری، روستایی و مناطق محروم و صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی، مدیرکل اداری و استخدامی استانداری آذربایجان شرقی، معاون شرکت تراکتورسازی ایران، معاون شرکت آلومینیوم المهدی بندرعباس، عضویت در شورای عالی آمار، عضویت در هیات نمایندگان اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تهران، عضویت در کمیسیون های صنعت و کسب و کار اتاق تهران، عضویت در کارگروه تخصصی مناطق آزاد و تجاری و صنعتی کشور، مشاور رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، عضو هیات مدیره شرکت نوسازی صنایع ایران، عضو شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، نایب رییس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم، عضویت در هیات های تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از جمله هیات تحقیق و تفحص صنعت خودروسازی و معادن، رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی و رییس کمیته صنعت، اقتصاد و بازرگانی مجمع نمایندگان شمال غرب کشور، دیگر مواردی است که در کارنامه رضا رحمانی دیده می شود.
محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی
محمد شریعتمداری در سال ۱۳۷۶ در دولت هفتم با اخذ ۱۹۹ رای اعتماد از مجلس وزیر بازرگانی شد. انحلال سازمان غله ایران، سازمان قند و شکر ایران، سازمان گسترش خدمات بازرگانی ایران و سازمان تعاون مصرف شهر و روستا و تجمیع وظایف آنها در شرکت بازرگانی دولتی ایران از اقدام های وی در وزارت بازرگانی بود.
در سال ۱۳۸۰ برای دوره دوم خدمت در وزارت بازرگانی با اخذ ۲۱۵ رای موافق از وزیرانی بود که آرای بالایی از مجلس گرفت.
شریعتمداری در دوران وزارت، سازمان بازرسی و نظارت را در سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ادغام و ۵۱ درصد از سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به بخش غیردولتی واگذار کرد؛ همچنین مرکز توسعه صادرات ایران را با ادغام در معاونت بازرگانی خارجی، به سازمان توسعه تجارت ایران مبدل ساخت. در این دوره، ایران به عضویت ناظر سازمان جهانی تجارت درآمد.
شریعتمداری به عنوان وزیر بازرگانی در دولت های هفتم و هشتم، قوانین جدید تجارت الکترونیک، گمرکی، حمایت از مصرف کنندگان، صدور گواهی امضای دیجیتالی را در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رساند.
وی در سال ۹۶ با کسب ۲۴۱ رای موافق و ۵ رای مخالف؛ ۲۰ رای ممتنع و ۲ رای باطله از مجموع ۲۸۸ رای نمایندگان مجلس، سکاندار وزارت صنعت، معدن و تجارت در کابینه دولت دوازدهم شد.
دیروز رییس جمهوری با استعفای وی از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت و او را به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کرد.
محمد اسلامی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
وی متولد اول مهر ماه ۱۳۳۵ در شهر اصفهان دانشآموخته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه «دیترویت» میشیگان آمریکا در مقطع کارشناسی و همچنین کارشناس ارشد مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه «تولیدو» اوهایو آمریکاست.
وی همچنین در سال ۱۳۸۳ مدرک «ام بی ای» (MBA ) مدیریت جهانی هوانوردی مشترک را از دانشگاه «رویال رودز» کانادا و دانشگاه شریف دریافت کرده است و از هفتم آبان ۹۶ تا ۲۸ مهرماه سال جاری استاندار مازندران بود.
سوابق اجرایی اسلامی
– معاون مهندسی و طرحهای توسعه سازمان صنایع دفاع بزرگ ۱۳۷۴ ـ ۱۳۶۶
– مدیرعامل شرکت هواپیماسازی ایران ۱۳۸۲ ـ ۱۳۷۴
– قائممقام سازمان صنایع هوافضا ۱۳۸۴ ـ ۱۳۸۳
– رئیس موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی ۱۳۸۶ ـ ۱۳۸۳
– معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع ۱۳۹۶ ـ ۱۳۸۶
– معاون مهندسی پدافند غیرعامل وزارت دفاع و همزمان دبیر ستاد توسعه سواحل مکران ۱۳۹۳ تاکنون
– عضو شورای برنامهریزی بنیاد مستضعفان به مدت سه سال
– عضو ستاد مرزهای کشور در وزارت کشور به مدت چهار سال
– عضو ستاد بحران کشور و کمیته دائمی سازمان پدافند غیرعامل از سال ۹۳ تاکنون
– عضو شورای عالی هواپیمایی کشور از سال ۸۸ تاکنون
– عضو شورای عالی معماری و شهرسازی ایران از سال ۹۳ تاکنون
– عضو کمیته ملی مقابله با ریزگردها از سال ۹۳ تاکنون
– عضو هیئت امنای دانشگاه صنعتی اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از سال ۱۳۸۵ ـ ۱۳۸۲
– عضو گروههای مطالعاتی پژوهشمحور دورههای دکتری بهعنوان استاد راهنما در دانشگاه عالی دفاع ملی از سال ۹۳ تاکنون
– مدرس دانشگاه صنعتی مالکاشتر از سال ۹۵ تاکنون
– رئیس هیات مدیره شرکت ملی ساختمان وابسته به بنیاد مسضعفان از سال ۱۳۹۰ ـ ۱۳۹۱
– رئیس هیات مدیره شرکت عمران و مسکن ایران ۱۳۹۵ ـ ۱۳۹۱
– عضو انجمن هوافضا ایران
– عضو نظام مهندسی ساختمان