تارخ انتشار: یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
کد خبر : 30315
چاپ خبر
معاون اسبق بانک مرکزی مطرح کرد:

مدیریت افزایش پایه پولی از طریق اوراق و جمع آوری سپرده‌ها در سیستم بانک/ کنترل بازار ارز با برگشت مطالبات ارزی تجارت خارجی

سیدکمال سیدعلی گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی بدون اینکه ارزی به فروش رود،‌ عدم تمایل مردم به حفظ سپرده‌های بانکی و تبعات رشد بیش از اندازه بورس و خروج نقدینگی از این بازار پس از نوسانات اخیر، باعث شده که نتوانیم به رشد مطلوب و مورد نظر دست پیدا کنیم که البته کرونا و تحریم‌ها هم مشکلات عمده‌ای بر اقتصاد ایران تحمیل کردند

مدیریت افزایش پایه پولی از طریق اوراق و جمع آوری سپرده‌ها در سیستم بانک/ کنترل بازار ارز با برگشت مطالبات ارزی تجارت خارجی

به گزارش خبررسا، سیدکمال سیدعلی درباره شرایط اقتصادی کشور با توجه به افزایش نقدینگی و پایه پولی اظهار داشت: موضوع مهمی که وجود دارد اتکای درآمد و بودجه کشور به نفت است و اینکه امروز نفتی به فروش نمی‌رود بر روی GDP تاثیرگذار خواهد بود. وقتی نفتی فروخته نمی‌شود ارزی هم برنمی‌گردد که به مردم فروخته شود و در مقابل آن ریالی برای واردات دریافت کنند تا هزینه‌های کشور را بپردازند، بنابراین مهم‌ترین مساله عدم فروش نفت است که مشکلات کرونا هم به آن اضافه شده‌است.   

وی با اشاره به سایر عوامل اقتصادی گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی بدون اینکه ارزی به فروش رود،‌ عدم تمایل مردم به حفظ سپرده‌های بانکی و تبعات رشد بیش از اندازه بورس و خروج نقدینگی از این بازار پس از نوسانات اخیر، باعث شده که نتوانیم به رشد مطلوب و مورد نظر دست پیدا کنیم که البته کرونا و تحریم‌ها هم مشکلات عمده‌ای بر اقتصاد ایران تحمیل کردند.

معاون اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: افزایش پایه پولی را باید از طریق اوراق و جمع آوری سپرده‌ها در سیستم بانکی مدیریت می‌کردیم. معتقدم ورود بانک‌ها به بازار سرمایه از طریق خرید سهام هم تصمیم غلطی است.

سیدعلی با اشاره به امکان عرضه ارز صادراتی با نرخ بازار آزاد گفت: نزدیک شدن نرخ ارز نیمایی به نرخ بازار ازاد و امکان فروش ارز صادراتی به نرخ بازار آزاد سیاست درستی است که البته به معنای تک نرخی شدن ارز نیست چراکه این سیاست زمانی می‌تواند به اجرا برسد که منابع کافی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: نزدیک شدن نرخ ارز نیمایی به نرخ بازار آزاد و حذف سهمیه ارز مسافرتی برای عدم توزیع رانت است که در این شرایط می‌تواند به بازار هم کمک کند.  

معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به سیاست تزریق ارز به بازار افزود: به انتخابات ریاست جمهوری امریکا نزدیک هستیم، بحث برگشت منابع از عراق یا تسویه بخشی از بدهی‌ها از کره و چین مطرح است. اگر عرضه‌ای در بازار صورت بگیرد، کمک می‌کند تا بازار به صورت محدود کنترل شود.     

سیدعلی تاکید کرد: مساله‌ این است که وقتی صادرکننده می‌تواند ارز خود را با نرخ بازار بفروشد این خودش عرضه ارز را زیاد می‌کند و هم تعهد ارزی صادرکنندگان برطرف خواهد شد اما نکته این است که رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی باید کنترل شود تا از این طریق بتوانند بازار را مدیریت کنند. موضوع این است که بتوانند جلوی ورود سرریز سهام را به بازار ارز بگیرند و اوراق را با نرخ جذاب‌تری بفروشند تا نرخ سود منفی تحمیل نشود.      

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید