به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، حجتالاسلام محسنیاژهای معاون اول قوه قضاییه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره عنوان مطالبی توسط دادستان کل کشور درباره شورای شهر تهران گفت: بخشی از مطالب درست بیان نشده آقای منتظری آنطور که من یادم هست گفتم که شهردار خودش اعلام کرده که من نمیتوانم کسی که میگوید من خودم نمیتوانم احیانا اگر شهردار بعدی منسوب نشود و یا استعفای ایشان پذیرفته نشود و شهر مشکلاتش زمین بماند فردا شورای شهر در مقابل تاخیرش در مورد پذیرش استعفا و یا انتخاب و یا تایید اگر مسائلی به بار آمد آیا مدعی العموم نمیتواند وارد شود اگر به این جهتی که من شنیدم باشد این دخالت نیست. یعنی دارد بیان واقعیت میکند که میگویند من توانش را ندارم و میگوید که شما زودتر انجام دهید که کار شهر بزرگی مثل تهران زمین نماند. نمیگویند که باید این کار را کنیم میگویند اگر احیانا در شهر مشکلاتی به بار آمد مدعیالعموم یا دادستان میتواند وارد شود و اگر اینها باشد عین عبارت ایشان را باید مدنظر قرار داد.
وی درباره دستگیری چندباره اخلالگران ارزی گفت: منشأ ناآرامیهای ارزی این اخلالگران نیستند اما در نشستهای قبلی هم عرض کردم مساله ارز ممکن است که اگر قوه قضائیه کمک کند حل شود. اما مساله اصلی ارز با بگیر و ببند تمام نمیشود و در آن شکی هم نیست و دولت و بانک مرکزی هم میداند اما توقع نداشته باشیم که فقط با اقدامات قضائی یا انتظامی مساله ارز حل میشود. مجموعه مسائلی است که دولت و بانک مرکزی فعالیتهایی را باید انجام دهد که یک بخشی از آن هم این است که تاثیر هم دارد که افرادی که مخل ارز هستند برخلاف سیاستهای اعلامی و برخلاف مقررات دولتی و برخلاف مسائلی که باید رعایت شود اگر انجام ندهند طبیعی است که قوه قضائیه وارد میشود و موثر هم بوده اما میزان تاثیر آن در سطح خودش است.
اژهای تاکید کرد: اگر صرف کار قضائی باشد مساله ارز حل نخواهد شد و ممکن است فردی هم دو یا چند سال پیش اتهامی بر او متوجه شده باشد اگر ثابت شده باشد مجازات میشود و ممکن است تنبیه نشده باشد و متاسفانه باز هم دست به اقدام مجرمانه بزند.
وی در رابطه با آقای بقایی گفت ایشان در حال تحمل کیفر هستند و در زندان هستند و هر وقت هم که نیاز به اقدامات درمانی داشته باشد در داخل زندان انجام میشود و اگر نیاز باشد که خارج از زندان در بیمارستان درمان میشوند که همه زندانیها اینگونه هستند من آخرین وضعیت ایشان را خبر ندارم اما اگر نیازی به اقداماتی داشته باشد که پزشک باید او را ببیند این کار را خواهد کرد.
معاون اول قوه قضاییه درباره حکم اعدام هشت تروریست داعشی گفت: حکم این هشت تروریست صادر شده اما چون قطعی نشده از گفتن آن معذورم. حکم بدوی آنها صادر شده این ها احکامی قابل اعتراض است.
وی درباره زمان برگزاری دادگاه متهمان خیابان پاسداران هم گفت: دادگاه آنها هم به زودی برگزار خواهد شد چون پرونده به دادگاه رفته باید به خودشان اعلام شود.
وی درباره محمود صادقی نماینده مردم تهران در جلسهای با وزیر اطلاعات و معاونین وی مبنی بر اینکه ادعای جاسوس بودن دری اصفهانی کذب است، تاکید کرد: من از نقل قولها اطلاعی ندارم و نمیدانم که وزیر اطلاعات چه چیزی گفته و چگونه منعکس شده اگر منظور این است که فرد اتهام جاسوسی برایش نیست، حتما غلط است و اگر منظور این است که فردی را که اتهام جاسوسی بر او وارد است وزارت اطلاعات میخواهد بگوید که او جاسوس هست یا نیست این هم غلط است.
وی افزود: وزارت اطلاعات میتواند بگوید براساس اسناد و مدارک فلان شخص متهم به جاسوسی است یا نیست. اما وزارت اطلاعات نمیتواند بگوید که از نظر من این فرد جاسوس هست. چراکه زمانی به شخصی میتوان گفت جاسوس است که ثابت شده باشد اما میتواند بگوید در مظان اتهام جاسوسی و یا متهم به جاسوسی است یا از نظر من متهم به جاسوسی نیست که این ممکن است اما نمیتواند بگوید که ایشان جاسوس است چراکه باید جرمش ثابت شده باشد اما درباره دوری اصفهانی دادگاه ایشان را محکوم کرده است و دادگاه تجدید نظر هم آن را تایید کرده است و با حضور وکیل هم پرونده رسیدگی شده بنابراین ایشان از نظر دادگاه جرمش ثابت شده است و حکمش قطعی شده و مرجع اصلی برای اینکه چه کسی مجرم هست یا نیست قوه قضائیه است نه وزارت اطلاعات و نه هیچ کس دیگر.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: احکامی که صادر میشود در خصوص اتهام بین ۵ سال تا ۱۰ سال است. قاضی میتواند براساس مجموعه تشخیصی که میدهد و نوع جرم یا شرایطی که مرتکب شده و اوضاع و احوال و اظهارات بعدی او و مجموعه مسائل را لحاظ کند و میتواند حداقل، وسط یا حداکثر حکم را صادر کند. بسیاری دیگر هم هستند که از بین اقل و اکثری که در قانون مشخص شده معمولا قاضی کمتر اکثر را تعیین میکند اما ممکن است مواردی هم اکثر را تایید کند. بنابراین طبق قانون است. البته ایشان تقاضای اعاده دادرسی کرده و الان حکم قطعی است و ایشان الان به عنوان یک جاسوس از لحاظ دادگاه شناخته شده و اگر اعاده دادرسی پذیرفته شود باید ببینیم چه مراحلی را طی میکند تا هنوز من خبری ندارم البته میدانم که درخواست اعاده دادرسی کرده اما از نتیجه آن مطلع نیستم.
وی درباره درخواست اعاده دادرسی مرتضی هم گفت: ممکن است بسیاری اعاده دادرسی کنند یا آن را بخواهند و هر کسی هم که درخواست اعاده دادرسی کرد، ثبت میشود و این ثبت شدن به معنای پذیرفته شدن نیست. هر کسی که درخواست اعاده دادرسی کرده باشد به دیوان کشور میرود و آنجا ثبت میشود و پس از ثبت بررسی میشود که پذیرفته بشود یا نه. اعاده دادرسی در قانون احصا شده که در چه مواردی است که اعاده دادرسی پذیرفته میشود. اگر براساس آن چند بندی که در قانون پیشبینی شده یکی از آن بندها بود پذیرفته میشود و رسیدگی مجدد میشود و اگر نبود رد خواهد شد. ایشان هم اعاده دادرسی را درخواست کرده و نتیجه آن به تصمیم دیوان برمیگردد.