تارخ انتشار: پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
کد خبر : 12564
چاپ خبر
نوبخت:

لایحه بودجه ۹۸ امروز تقدیم مجلس شد/ بودجه نارضایتی زا است/ معافیت مالیاتی تعدادی از دستگاه ها / ۳۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بودجه ۹۸/ اختصاص ۴۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد معافیت مالیاتی در لایحه بودجه ۹۸ عنوان کرد: دستگاه‌هایی که معافیت مالیاتی دارند، مشخص شده است.در تبصره ۱۴ بودجه منابع این بخش ۱۴۲ هزار میلیارد تومان توزیع می‌شود، یارانه غیرنقدی سال جاری و آینده اتفاق می‌افتد. به صورت غیر مستقیم مشخص است چقدر یارانه می‌دهیم  این یارانه هم احصا شده است

لایحه بودجه ۹۸ امروز تقدیم مجلس شد/ بودجه نارضایتی زا است/ معافیت مالیاتی تعدادی از دستگاه ها / ۳۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بودجه ۹۸/ اختصاص ۴۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه

به گزارش خبررسا، نشست خبری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صبح امروز در رابطه با ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور که در محل این سازمان در حال برگزاری است، اظهار داشت: امروز لایحه بودجه سال آینده به مجلس تسلیم شده است.

وی افزود: آنچه تقدیم مجلس شد یک بخش از مجموعه اسنادی است که در کنار لایحه به مجلس ارسال شده است طبق اسناد فرادست همزمان با لایحه بودجه هر ساله یک اسناد دیگر و گزارشاتی باید به مجلس تقدیم کنیم. آنچه تحت عنوان لایحه است ۶ جلد دارد.

جلد نخست، شامل ماده واحده و جداول کلان بودجه است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: غیر از ۶ جلد لایحه بودجه، سه جلد گزارش حوزه بخشی و فرابخشی به مجلس ارسال شده است. نمایندگان می‌توانند عملکرد سال گذشته برنامه ششم یعنی سال ۹۶ را ملاحظه کنند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تکلیف دیگر  براساس قوانین این است که برنامه مشخص در سال ۹۸ را در دو جلد تهیه کردیم که تحت عنوان سند بنیادین لایحه بودجه سال آینده است، گفت: بودجه ریزی سال ۹۸ در راستای تکلیف قانون برنامه با روش عملیاتی و مبتنی بر عملکرد تهیه شده است. شالوده آن این است که بودجه مربوط به فعالیتی است که قیمتی دارد و هر فعالیت هزینه مشخص دارد. این طور نیست که بر مبنای سال قبل عددی روی ان گذاشته شود، بلکه بر مبنای اجرای برنامه اعتبار دریافت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه یک جلد به مجلس تقدیم شده که نشان از وضعیت اجرای بودجه ریزی عملیاتی و قیمت تمام شده دستگاه‌ها است، بیان داشت: موظف هستیم براساس قوانین طرح های عمرانی را واگذار یا با مشارکت بخش غیردولتی انجام دهیم یک کتاب از مجموعه طرح ها به جامعه منعکس می‌کنیم تا همه بدانند که در کدام بخش و استان واگذار خواهد شد.

نوبخت در مورد معافیت مالیاتی در لایحه بودجه ۹۸ عنوان کرد: دستگاه‌هایی که معافیت مالیاتی دارند، مشخص شده است.در تبصره ۱۴ بودجه منابع این بخش ۱۴۲ هزار میلیارد تومان توزیع می‌شود، یارانه غیرنقدی سال جاری و آینده اتفاق می‌افتد. به صورت غیر مستقیم مشخص است چقدر یارانه می‌دهیم  این یارانه هم احصا شده است.

وی ادامه داد: تلاش کردیم بودجه را شفاف و صریح اعلام کنیم. همه دستگاه ها معتقدند منابعی که می‌گیرند کم است. از این منظر بودجه نارضایتی زا است، زیرا منابع محدود است.

نوبخت با بیان اینکه دو دارایی دیگر دولت را باید واگذار کنیم، گفت: منابع عمومی بودجه ۴۳۳ هزار میلیارد تومان است. نفت و گاز را باید واگذار کنیم، اما باز هم ناکافی است. دارایی های مالی نیز در کنار سهام شرکتها واگذار می‌شود.

نوبخت با اشاره به هزینه‌های بودجه براساس استاندارهای جی اف اس بیان کرد: علاوه بر مصارف، داراییهای سرمایه ای تملک می‌شود که طرحهای عمرانی هستند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ۳۲ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه مربوط به سررسید اوراق است که آینده فروشی نیست، بلکه زمان می‌خریم تا بتوان طرحها را اجرا کرد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال ۳۸۵۰۰ میلیارد تومان اوراق واگذار کردیم، گفت: یک ریال هم سررسید اوراق عقب افتاده نداریم و قانون اجازه نمی‌دهد و از خزانه برداشت می‌شود. در سررسید اصل و سود آن داده می‌شود.

در ادامه سید حمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه کشور در مورد ویژگیهای منحصر به فرد بودجه سال آینده یادآور شد: به نقطه پایینی بودجه سال ۹۸ رسیدیم. ۵ ماه تلاش صورت گرفت تا تبلور آن در لایحه دیده شود. به دلیل تعطیلی مجلس ارائه لایحه عقب افتاد، اما به معنای تعطیلی کار ما نیست و امروز لایحه را به مجلس ارائه کردیم.

وی افزود: امسال بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد را برای اولین بار به همه شرکتها، استانها و دستگاه‌ها بسط دادیم و دستورالعمل‌ها ابلاغ شده و اینکه تا چه میزان دارایی و تملک مالی می‌توانند داشته باشند، معین شد.

معاون سازمان برنامه و بودجه به ویژگی لایحه در شرایط تحریمی اشاره کرد و گفت: کار پیچیده و سخت است. حمایت از معیشت عمومی سلامت و عدالت اجتماعی یکی از بارزترین ویژگی بودجه است. حمایت از تولید و اشتغال در دستور کار است.

این مقام مسئول از دیگر رویکردها را توجه ویژه به علم، فرهنگ و دانش و محیط زیست دانست و افزود: با فرض اینکه تحریمها در سال آینده وجود خواهد داشت، باید پایداری بودجه را بالا ببریم که این پایداری از دیگر ویژگی‌ها است . انضباط و شفافیت بودجه از دیگر گام‌ها است.

پورمحمدی در مورد معافیتهای مالیاتی و یارانه مستقیم و غیر مستقیم گفت: برای معیشت، استمرار پرداخت یارانه با اعتبار ۴۲۵۰۰ میلیارد تومان با رشد ۲۰ درصدی، حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت، استمرار همسان سازی حقوق بازنشستگان با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی، استمرار اجرای طرح تحول سلامت ۳۵۰۰ میلیارد تومان ، استمرار اجرای طرح توسعه و توازن منطقة‌ای ۱۵ هزار میلیارد تومان، افزایش ۲۰ درصدی اعتبار یارانه نهاده ها و عوامل تولید کشاورزی، افزایش اعتبار خرید تضمینی گندم با افزایش نرخ خرید تضمینی این محصول از ۵ هزار میلیارد تومان به ۸ هزار میلیارد تومان است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه امسال طرح باز آفرینی بافت فرسوده مسکن را داریم که هدف آن ۱۰۰ هزار واحد مسکونی است و سال آینده نیز به سه برابر افزایش خواهیم داد، گفت: بخش مهمی از منابع تهیه شده در قالب تسهیلات بانکی، وجوه اداره شده و دیگر منابع وجود دارد.

وی ادامه داد: تسهیلات ارزان قیمت برای اشتغال در نظر گرفته شده است. گردشگری، صنایع دستی، شرکت‌های دانش بنیان و توسعه آنها، اشتغال حوزه صنعت و معدن و جایگزینی ناوگان فرسوده حمل و نقل در دستور کار است.

معاون سازمان برنامه و بودجه از افزایش اعتبار طرحهای عمرانی به ۶۵ هزار میلیارد تومان خبر داد و افزود: این رقم حدود ۵ درصد نسبت به سال جاری رشد دارد. حمایت از پیمانکاران و حمایت از صادرات در دستور کار است و هزار میلیارد تومان منابع برای حمایت از صادرات غیرنفتی در نظر گرفته شده است.

پورمحمدی در مورد معلمان و فرهنگیان گفت: ۲ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان در سال آینده در نظر گرفته شده است. اعتبارات هزینه‌ای ادارات کل آموزش و پرورش ۲۸ درصد افزایش یافت و از ۳۳ به ۴۳ هزار میلیاردتومان رسید.

همچنین ۹۰۰ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه و نوسازی و تجهیز مدارس خواهیم داشت که خیرین هم منابع می‌آوردند که در مجموع ۱۲۱۰ میلیارد تومان می‌شود.

وی با بیان اینکه اعتبارات آب شرب ۲۰ درصد رشد دارد، گفت: خرید تضمینی آب از بخش خصوصی ۱۰۰ درصد رشد دارد. اعتبار عمرانی محیط زیست ۱۸ درصد رشد دارد. هزینه توجه به محیط بانان ۷۸ درصد رشد یافته است.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به افزایش درآمدهای پایدار بودجه تصریح کرد: اصلاحات مالیاتی ، مولد سازی و واگذاری دارایی‌های دولت از اقدامات انجاام شده است. ۳۰ درصد بودجه مبتنی بر عملکرد شد، امسال افتخار داریم که در سال آینده ۱۰۰ درصد مبتنی بر عملکرد است که شامل استان‌ها و شرکتها نیز می‌شود. از این به بعد از ثمره این بودجه‌ریزی در بهبود بودجه بهره مند شویم.

پورمحمدی با اشاره به اینکه گزارشی از معافیت‌های مالیاتی ارائه خواهد شد، بیان داشت: یارانه مستقیم ، غیر مستقیم و پنهان است که شفاف خواهد شد. این موضوع بسیار مهم و جذاب است. نظم در اوراق مالی دولت است.

برچسب ها:
اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید