تارخ انتشار: پنج شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳
کد خبر : 17440
چاپ خبر
عباس عبدی:

در ایران هیچ خطری بیشتر از رسانه‌ها ما را تهدید نمی‌کند/ رسانه‌های رسمی در ایران، بازتاب دهنده واقعیات جامعه نیستند/ بی اعتمادی به رسانه های رسمی باعث نفوذ بالای فضای مجازی در بین مردم شده است

عباس عبدی با انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی پرداخت و گفت: رسانه‌های رسمی در ایران، بازتاب دهنده واقعیات جامعه نیستند. این رسانه‌ها، موضع‌گیری خاص خود را دارند و به دنبال بازتاب مواضع‌شان هستند و فکر می‌کنند روش درستی را انتخاب کرده‌اند

در ایران هیچ خطری بیشتر از رسانه‌ها ما را تهدید نمی‌کند/ رسانه‌های رسمی در ایران، بازتاب دهنده واقعیات جامعه نیستند/ بی اعتمادی به رسانه های رسمی باعث نفوذ بالای فضای مجازی در بین مردم شده است

به گزارش خبررسا، عباس عبدی پژوهشگر و روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در نشست علمی – تخصصی «محورهای رسانه‌ای بیانیه گام دوم انقلاب و مسئولیت رسانه‌ها» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و به میزبانی دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه این دانشگاه برگزار شد، در خصوص کارکرد رسانه‌ها گفت: در ایران هیچ خطری بیشتر از رسانه‌ها ما را تهدید نمی‌کند.

وی افزود: برای رسانه چندین کارکرد بیان شده است که ساده‌ترین آن سرگرمی و اطلاع‌رسانی آزاد است، اما مهمترین کارکرد رسانه‌ها اجتماعی‌کردن مردم است. در گذشته در روستاها، اجتماعی شدن با خانواده و اقوام و به صورت چهره به چهره بود، اما در واحد ملی و شهری و کلانشهری، رسانه‌ها نقش اجتماعی شدن انسان‌ها را برعهده دارند و به نظر بنده رسانه‌ها می‌توانند این کار را انجام بدهند و انسان‌ها و افکار را به هم نزدیک و مهمتر از همه پالایش کنند، هرچند ۴ رکن اساسی از جمله خانواده، دین، رسانه و آموزش و پرورش برای اجتماعی شدن انسان‌ها عنوان شده است.

عبدی گفت: رسانه‌ها صدای آدم‌ها را بلند می‌کنند و به جای اینکه هزاران صدا در جامعه باشد، به چند صدا انسجام می‌بخشند که تعامل آفرین هستند. اگر ۲ رسانه در جامعه وجود داشته باشد، به ۲ جامعه خواهیم رسید و شاهد شکافی در جامعه خواهیم بود. رسانه‌های منشعب، جامعه چندقطبی را به وجود می‌آورند. مشکل هم این است که رسانه‌ها راساً می‌خواهند اجتماعی شدن را انجام بدهند، درحالی که رسانه‌ها نمی‌توانند چنین کاری را بکنند، بلکه رسانه‌ها تنها وسیله‌ای برای اجتماعی شدن هستند. آن وقتی که جامعه دو تا بشود، تفاهم امکان‌پذیر نیست و مشاهده می‌کنیم که دیگر برخی با همدیگر هم نمی‌توانند گفت‌وگو بکنند.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت با طرح این سوال که راهکار جلوگیری از دوگانگی اجتماعی چیست، گفت: آیا محدود کردن نفوذ رسانه‌های خارجی و جمع‌آوری ماهواره‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشد؟ آنگاه با فضای مجازی چه باید کرد؟

وی در ادامه با اشاره به اجتماعی شدن عرضی و طولی گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی، تغییری نسبت به گذشته به وجود آمده است که ریشه آن در رسانه است و اینکه آن یکسویگی شکسته شده است.

عبدی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص محاصره تبلیغاتی دشمنان گفت: در این عرصه خودمان را قبل از اینکه محاصره کنند، خلع سلاح کرده‌ایم.رسانه‌های خارجی کار خودشان را انجام می‌دهند، اما ما در داخل به لحاظ رسانه‌ای خلع سلاح هستیم. تیتراژ مطبوعات ایران خیلی کم است و نیازمندسرمایه‌گذاری در این زمینه است.

وی با انتقاد از توقیف انتشار روزنامه قانون بیان کرد: وضعیت مطبوعات در کشور ما خوب نیست و تنها هم با پول حل نمی‌شود. بنده هم ناراحت می‌شوم وقتی می‌بینم که برخی رسانه‌های داخلی به رسانه‌های خارجی استناد می‌کنند.

این روزنامه‌نگار همچنین به انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی پرداخت و گفت: رسانه‌های رسمی در ایران، بازتاب دهنده واقعیات جامعه نیستند. این رسانه‌ها، موضع‌گیری خاص خود را دارند و به دنبال بازتاب مواضع‌شان هستند و فکر می‌کنند روش درستی را انتخاب کرده‌اند.

عبدی در خصوص استقلال رسانه‌ای هم گفت: استقلال امری نسبی است. رسانه‌های خارجی هم وابستگی دارند و هم حدی از استقلال را دارند، اما مهم این است که در چارچوب منافع ملی‌شان عمل می‌کنند.

وی همچنین گفت: گرایش شدید به فضای مجازی به لحاظ اطلاع‌رسانی و تحلیل منحصرا در ایران است و من همیشه فکر می‌کنم چرا مردم باید همه تحلیل‌ها را بخوانند و به این نتیجه رسیدم که فقط یک دلیل دارد و آن‌هم بی اعتمادی به رسانه‌هاست.

برچسب ها:


پاسخی بگذارید