تارخ انتشار: سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
کد خبر : 15641
چاپ خبر
آذری جهرمی خبر داد:

تشکیل کمیته ضد فیلترینگ در دولت/ راه اندازی سامانه احراز هویت “شاهکار” در فضای مجازی/ ماهواره دوستی بزودی پرتاب می شود

“محمد جواد آذری جهرمی” امروز در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفت: کمیته ضد فیلتر با هدف رفع موانع فعالیت فین تک ها (فناوری های ارایه خدمات مالی) تشکیل شده است.

تشکیل کمیته ضد فیلترینگ در دولت/ راه اندازی سامانه احراز هویت “شاهکار” در فضای مجازی/ ماهواره دوستی بزودی پرتاب می شود

به گزارش خبررسا، “محمد جواد آذری جهرمی” امروز در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفت: کمیته ضد فیلتر با هدف رفع موانع فعالیت فین تک ها (فناوری های ارایه خدمات مالی) تشکیل شده است. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برخی مواقع بجای ایجاد مانع برای فعالیت های غیر مجاز، فعالیت های مجاز دستخوش فیلتر می شوند که برای رفع مشکلات اینچنینی کمیته ضد فیلتر در دولت تشکیل شد.

وی از راه اندازی سامانه «شاهکار» خبر داد و گفت: این سامانه برای احراز هویت افراد در فضای مجازی است و اکنون در اختیار بانک مرکزی قرار دارد.

وزیر ارتباطات خاطرنشان ساخت: با استفاده از این سامانه، فعالیت های بانکی با اطمینان بیشتری انجام خواهد شد.

آذری جهرمی افزود: سامانه شاهکار می تواند به بهتر شدن فعالیت فین تک ها کمک کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از روند رو به گسترش فعالیت فین تک ها در یکسال گذشته خبر داد و افزود: اکنون آنها در حال گرفتن سهم بیشتری از بازار هستند.

آذری جهرمی به چالش نظام بانکداری در بخش فناوری بلاک چین اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای اروپایی در مواجهه با این چالش، تکلیف خود را مشخص کرده و استفاده از فناوری زنجیره بلوکی(بلاک چین) را به عنوان «سند» پذیرفته اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برخورد فعالانه بانک مرکزی کشورمان با این پدیده، گفت: روشن کردن برخی مسایل، سرآغاز خوبی برای تعامل با فناوری بلاک چین به شمار می رود.

آذری جهرمی از مطرح شدن بحث فناوری زنجیره بلوکی (بلاک چین) در کمیسیون فرعی کمیسیون اقتصادی دولت خبرداد و افزود: قرار است نتیجه این نشست ها پس از تایید نهایی برای اتخاذ تصمیم به هیات دولت برود.

وی همچین از تشکیل کمیته ای مشترک با بانک مرکزی برای تصمیم گیری درباره خدمات ارتباطی و بانکی خبر داد و گفت: قرار است این کمیته، مقررات لازم را در هر دو بخش تدوین کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به برنامه آزادسازی داده ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: این آزاد سازی توسط سازمان فضایی ایران با انتشار تصاویر ماهواره ای از ۴۰ سال پیش تاکنون آغاز شده و نتایج امید بخشی به همراه داشته است. 

وی از ملزم شدن همه دستگاه برای اتصال به دولت الکترونیک خبر داد و افزود: تلاش می شود در قالب دولت الکترونیک بقیه داده ها نیز به زودی آزاد سازی شوند تا کسب و کارهای نوین با استفاده از این داده ها بتوانند توسعه بیشتری پیدا کنند. 

محمدجواد آذری جهرمی در نخستین همایش ملی «فناوری فضایی و کاربردهای آن» که صبح امروز در دانشگاه علم‌وصنعت برگزار شد، با بیان اینکه در هفته فضایی، آغاز احداث نخستین پارک فناوری فضایی و کسب‌وکارهای فضاپایه را در مازندران  خواهیم داشت، اظهار کرد: در این پارک شرکت‌های خصوصی مستقر می‌شوند و با حمایت دولت به توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه در مناطق مختلف کشور می‌‌پردازند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: آزادسازی داده‌های ماهواره‌ای به علاوه توانمندسازی شرکت‌های خصوصی با حمایت دولت می‌تواند این امکان را فراهم کند که این شرکت‌ها به کشاورزان مشاوره دهند تا در چه فصلی چه محصولی و چگونه بکارند و به بیشترین سود برسند.

وی اشاره‌ای به برنامه‌های پرتاب ماهواره نیز داشت و گفت: “ماهواره دوستی” دانشگاه صنعتی به‌زودی پرتاب می‌شود.

او افزود: همچنین محققان دانشگاه علم‌وصنعت نیز گفته‌اند که “ماهواره ظفر” که قرار است در مدار ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری زمین قرار گیرد و طول عمری حدود ۲٫۵ تا سه سال داشته باشد، شهریور سال آینده تحویل داده می‌شود.

آذری جهرمی همچنین با بیان اینکه کار “ماهواره ناهید ۱” هم به اتمام رسیده و باید فرایند ارسال آن را در دستور کار قرار دهیم، ابراز کرد: طراحی “ماهواره ناهید ۲” هم به اتمام رسیده و نمونه پروازی آن به زودی آماده می‌شود.

وی طول عمر ناهید۲ را که ماهواره‌ای مخابراتی است و خرداد سال آینده قرار است تحویل داده شود را بین دو تا ۲٫۵ سال دانست و گفت: ساخت “ماهواره ناهید۲” نخستین گام کشور در جهت ایجاد منظومه ماهواره‌ای در مدار لئو است.کشف زمین ۷۰ هکتار زیر کشت خشخاش

آذری جهرمی با بیان اینکه رسالت این همایش پی بردن به کاربردهای فناوری فضایی است، ابراز کرد: در حال حاضر کشور با بحران‌هایی چون خشکسالی، کم آبی و لزوم مدیریت منابع آب مواجه است و به گونه‌ای است که باید ما با پدیده خشکسالی سازگار شویم.

وی تصریح کرد: با توجه به پایشی که از داده‌های فضایی در بخش کشاورزی داشتیم، متوجه شدیم که در قلب کشور و در زمینی به وسعت ۷۰ هکتار، خشخاش کاشته می‌شود؛ در حالیکه تا پیش از آن نسبت به نقطه مذکور اطلاعاتی وجود نداشت و همین باعث می‌شود تا نتوانیم برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری درست داشته باشیم.

وزیر ارتباطات افزود: ما داده‌های به دست آمده از ماهواره‌ها را در اختیار مسئولان قرار می‌دهیم تا پیگیری‌ها و تصمیم‌گیری‌های لازم را داشته باشند.

هشتمین همایش بانکداری الکترونیک روزهای نهم و دهم بهمن در سالن همایش های برج میلاد برپاست.

برچسب ها:


پاسخی بگذارید