به گزارش خبررسا، “محمد اسلامی” روز چهارشنبه در پایان نشست هیات وزیران درباره بازسازی مسکن سیل زدگان در جمع خبرنگاران افزود: بارش باران برکت الهی است که سرزمین خشک ما پر آب کرد، اما بروز سیل موجب آسیب دیدگی برخی از افراد شد که اکنون بازسازی ها در این مناطق شروع شده است.
وی اظهارداشت: براساس طرح جامع، شهرهایی که آسیب دیدند و رودخانه دارند، کنترل بیشتر را آغاز کردیم که با مطالعات هیدرولوژی و بازبینی دوره بازگشت ۲۰۰ تا ۵۰۰ ساله ای که سیل داشته آن را مورد توجه قرار داده تا حریم رودخانه ها رعایت شود.
وی تصریح کرد: مردمی که در بستر و حریم طغیانی رودخانه ها ساکن بودند، شناسایی و به اراضی جدید و امن منتقل می شوند که از تعداد ۱۷۹ هزار واحد آسیب دیده بیش از ۷۰ هزار واحد باید احداث و بیش از ۱۰۰ هزار واحد بازسازی شود که همین امر موجب اشتغالزایی در این مناطق شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیت کشور در تامین مصالح ساختمانی وسیع است و بازسازی مناطق سیل زده موجب افزایش قیمت مصالح ساختمانی نمی شود.
وزیر راه و شهرسازی درباره راه سازی جاده های تخریب شده ناشی از سیل هم گفت: جاده ها، پل ها ، تونل های تخریب شده ناشی از سیل متناسب با تخصیص اعتبارات دولت بازسازی می شود، اکنون میزان خسارت ها و براورد اولیه به دولت ارایه شده که با تخصیص، پروژه ها شتاب می گیرد.
وی اظهارداشت: مهمترین پروژه راه سازی در استان لرستان، پلدختر – خرم آباد است که از ۱۰۸ کیلومتر ۴۰ کیلومتر آن در اثر سیل تخریب شده که از این میزان حدود ۲۸ کیلومتر قابل بازسازی و برای ۱۲ کیلومتر پیمانکاران در حال ارزیابی هستند تا با انفجار بتوانیم پیش برویم و راه دسترسی ایجاد شود، درعین حال، کنار آن جاده تکمیلی، تونل و پل ساخته خواهد شد.
اسلامی ادامه داد: اکنون در بازسازی راه ها نیز هشت پل بزرگ با دهنه های ۴۰ تا ۸۰ متر بر روی رودخانه های کشکان و سیمره مرز ایلام و لرستان در حال حمل و نصب است که یکی پس از دیگری نصب خواهند شد.
وزیر راه و شهرسازی درباره اولویت های مسکن سال ۹۸ گفت: اولویت برنامه امسال، همانند سال ۹۷ تکمیل واحدهای مسکن مهر و احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است که برای شهرهای مختلف شروع شده و تلاش می شود در سالهای ۹۸ و ۹۹ بهره برداری و به مردم منتقل شود.
وی افزود: علاوه بر واگذاری زمین، جلب اعتماد انبوه سازان و سازندگان برای کارهای مشارکتی در بخش مسکن دنبال می شود.
اسلامی اظهارداشت: گام دوم افزایش ارایه تسهیلات به سازندگان برای امسال در دستور کار قرار دارد، برای اینکه اعتقادی به افزایش وام خرید مسکن وجود ندارد، زیرا آثار تورمی این موضوع به قشر و جامعه هدف کمکی نمی کند، اما اعطای تسهیلات به سازندگان، انگیزه برای کارهای مشارکتی بیشتر می شود.
وی تصریح کرد: واگذاری زمین، صدور مجوز و تسهیلات ۶۰ درصدی به سازندگان داده می شود که در تهران این رقم از ۶۰ به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است که سهم وام دریافتی را سازنده می تواند به خریدار منتقل کند.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی افزود: گام بعدی ما بازار تعهدی مصالح است که کارت اعتباری آن را با مشارکت بانک مسکن و بنیاد مسکن بزودی عملیاتی می شود تا سازندگان بتوانند این تسهیلات را دریافت و این اقدام کمکی به قیمت تمام شده مسکن است