به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، غلامعلی حداد عادل در نشست بنیاد سعدی به مناسبت پاسداشت روز زبان و ادب فارسی و رونمایی از نرم افزار کاربردی آموزش زبان فارسی با اشاره به نامگذاری روز ۲۵ اردیبهشت ماه با عنوان روز ملی زبان فارسی، گفت: این روز پاسداشت، آغاز ششمین سال کاری در بنیاد سعدی نیز هست.
غلامعلی حداد عادل افزود: بنیاد سعدی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای گسترش زبان فارسی در جهان آغاز به کار کرد و حوزه فعالیت آن برای آموزش زبان فارسی در میان خارجی زبانان داخل و خارج کشور تعیین شد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این مراسم با بیان اینکه طی پنج سال گذشته بنیاد سعدی تا حدود زیادی در محافل و مجامع معرفی شده و در شمار موسسات مشابه در بقیه کشورها برای گسترش زبان در جهان رسیده است، خاطرنشان کرد: این بنیاد، امروز مرجع فارسی زبانان در جهان برای مدرسان و استادان زبان فارسی است و اکنون در ۶۲ کشور، ۳۴۰ کرسی زبان فارسی دارد.
به گفته حدادعادل، هر کشوری که در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد باید زبان دنیا را بداند و زبان خودش را به جهان بیاموزد.
وی با بیان اینکه بهترین مترجمان کسانی هستند که بتوانند متنی را از زبان مادری ترجمه کنند، اظهار داشت: ۳۰۰ استاد، تدریس زبان فارسی را در جهان بر عهده دارند که از این تعداد ۱۴۰ استاد بومی کشور خودشان هستند که این زبان را فرا گرفته اند.
حدادعادل با بیان اینکه سه کشور هند، پاکستان و تاجیکستان، مرکز تحقیقات زبان فارسی دارند، تصریح کرد: در روسیه و ترکیه هم نهاد آموزش زبان فارسی داریم و بنیاد سعدی علاوه بر ۳۰ استاد اعزامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدرسانی را اعزام و دانشجویان زبان فارسی را بورسیه می کند.
به گفته وی، در بعضی کشورها المپیاد زبان فارسی برگزار می شود و در چهار کشور جمهوری آذربایجان، بنگلادش، پاکستان و بلغارستان آزمایشگاه داریم و از هشت مدرسه در ارمنستان و اکراین برای آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم حمایت می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نام بنیاد سعدی برگرفته از آموزگار جاودانه زبان فارسی است، تاکید کرد: فعالیت این موسسه تحقیقات درباره سعدی نیست بلکه برای گسترش زبان فارسی در جهان تلاش می کند.
۲۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز «پاسداشت زبان فارسی» و «بزرگداشت حکیم فردوسی» در تقویم رسمی کشور نامگذاری شده است.