تارخ انتشار: یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴
کد خبر : 2766
چاپ خبر

کلاهبرداری اپلیکیشن بی هویت “پولیک” /کاربران پولیک به پلیس فتا مراجعه کردند

اپلیکیشن پولیک به عنوان کسب و کاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی طی ماه های اخیر توانسته کاربران زیادی را جذب کند اما فعالیت این اپلیکشن با شبهات زیادی همراه و کاربران آن با مشکلاتی مواجه شدند

کلاهبرداری اپلیکیشن بی هویت “پولیک” /کاربران پولیک به پلیس فتا مراجعه کردند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، اپلیکیشن پولیک به عنوان کسب و کاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی با تبلیغات متفاوت در شبکه‌های ماهواره، سایت‌های اینترنتی و تلگرام  توانسته یکی از اپ‌های پرطرفدار در بین کاربران ایرانی باشد.

در حالیکه این اپلیکیشن در مارکت‌های معتبر داخلی و خارجی حضور ندارد و شبهات فراوانی در ساختار آن است، بر اساس آمارها  توانسته حدود ۶۰ هزار کاربر فعال داشته باشد که با احتساب دریافت ۵۹ هزار تومان از هر کاربر برای اشتراک یکساله (تا چند هفته گذشته این مبلغ ۳۹ هزار تومان بود) به معنای دریافت بالغ بر ۳ و نیم میلیارد تومان حق عضویت از کاربران است.

هویت بی‌هویت؛ فعالیت غیر مستقیم در ایران

هویت شرکت سازنده یک اپلیکیشن و یا صاحبین آن مهمترین فاکتور برای اعتماد کاربران و نصب اپلیکیشن است؛ براساس بررسی هاو گفتگو با مسئولین حوزه تجارت الکترونیک، کسب و کارهای اینترنتی و منتشرکنندگان اپلیکیشن‌های نرم افزاری ایران، اپلیکیشن پولیک به عنوان یک کسب و کار در حوزه تبلیغات و بازاریابی هیچگونه هویت و اطلاعاتی در ایران ندارد همچنین در سایت این نرم افزار شماره تماس یا آدرسی ذکر نشده است که باعث می‌شود تا هیچ پشتوانه‌ای برای اعتماد به این نرم افزار تبلیغات و بازاریابی وجود ندارد.

یکی از مسئولین سازمان توسعه تجارت الکترونیک ایران درباره اپلیکیشن پولیک، گفت: نرم افزارهای بدون هویتی که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغات انجام می‌دهند، به صورت غیر مستقیم در ایران حضور دارند و مدیریت اصلی آن در کشورهای ترکیه و امارات متحده عربی انجام می‌شود.

بسیاری از کاربران پولیک در چند ماه اخیر فعالیت این اپلیکیشن و سیستم تبلیغات را همچون شرکت‌های هرمی می‌دانند چرا این شرکت هیچگونه پشتیبانی ندارد و صرفا از کاربران برای درآمدزایی استفاده می‌کند؛ گفتنی است که چند تن از کاربران پولیک خبر داده‌اند که برای شکایت از این اپلیکیشن به پلیس فتا و دادگاه جرایم رایانه‌ای مراجعه کردند.

حق عضویت بالا

سیستم‌های تبلیغات و بازرگانی برای جذب کاربر و به منظور افزایش درآمد از طریق دریافت کارمزد از درآمدزایی کاربران، همواره به صورت رایگان در دسترس قرار می‌گیرند؛ در حقیقت شرکت  بخشی از درآمد کاربر را شریک می‌شوند اما پولیک اقدام به دریافت حق عضویت از کاربران کرده است و کاربر برای استفاده از خدمات، مشاهده تبلیغات باید مبلغی را پرداخت کند که به اعتقاد تمامی کاربران این مبلغ بسیار سنگین است و با توجه به عدم پرداختی پولیک و سختی کسب درآمد برای کاربر می‌توان این دریافت هزینه اشتراک را به نوعی منبع درآمد اصلی صاحبان پشت پرده این سیستم کسب و کار دانست.

حق اشتراک یک ساله اپلیکیشن پولیک در ابتدا ۳۹ هزار تومان بود اما حالا با افزایش ۲۰ هزارتومانی به مبلغ ۵۹ هزار تومان رسیده است و با توجه به حدود ۶۰ هزار نصب فعال می‌توان گفت که این سیستم صرفا حدود ۳ و نیم میلیارد تومان حق عضویت جمع آوری کرده که با احتساب فعالیت کاربران برای درآمدزایی در این سیستم می‌توان گفت که مبالغ هنگفتی در این سیستم جمع آوری شده است.

عدم پذیرش نرم افزار در مارکت‌های موبایلی داخلی و خارجی

اپلیکشن‌های قابل اعتماد و دارای هویت توسط ناشر در تمامی بازارهای داخلی و خارجی  یا حداقل چند مارکت قابل دسترسی و دریافت است اما پولیک در هیچ مارکت داخلی و خارجی در دسترس نیست و صرفا از طریق وب سایت اصلی و برخی سایت‌ها قابل دانلود برای سیستم عامل اندروید و iOS  است که نشان از یک مشکل حاد در وضع تولید نرم افزار و غیر قابل پذیرش بودن آن توسط مارک‌ها بر اساس قوانین پرداخت و حفظ حریم شخصی کاربران دارد.

سیستم پرداخت معتبر بدون مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

اپلیکیشن پولیک یک نرم افزار تبلیغات و بازاریابی است که با توجه به نیاز تراکنش‌های گسترده کاملا به بستر سیستم پرداخت و بانکی وابسته است اما نکته جالب این است که این نرم افزار هیچ مجوزی از سوی سیستم بانکی و تجارت الکترونیک کشور ندارد تا جایی که این کسب و کار حتی ساده‎‌ترین مجوز در حوزه تجارت الکترونیک یعنی “ای نماد” را دریافت نکرده است و از طرفی دیگر معلوم نیست که چگونه شرکت‌های PSP به این اپلیکیشن درگاه پرداخت ارائه کرده‌اند؛ از جمله این شرکت‌ها باید به سامان کیش، پاسارگاد و به پرداخت اشاره داشت!

اعطای درگاه بدون ای نماد نشانه وجود رانت در سیستم پرداخت است

رمضانعلی صادق زاده، رییس سازمان توسعه تجارت الکترونیک ایران درباره عدم برخورداری این اپلیکیشن از “ای نماد”، گفت: نماد اعتماد الکترونیکی یک مجوز حکومتی و ضروری برای اعطای درگاه پرداخت به تمامی سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها است؛ بر خلاف صحبت‌های دروغین برخی مدیران شرکت‌های پرداخت مبنی بر عدم ضرورت نیاز نرم افزارهای موبایلی به ای نماد، تمامی کسب و کارهای بستر موبایلی از جمله اسنپ و تپ سی نیز از این مجوز برخوردار هستند.

وی ادامه داد: اگر کسب و کاری مانند پولیک و سایت‌های درگاه پرداخت اینترنتی دریافت کرده است، نشان از یک رانت سیستمی دارد؛ رانت و وسوسه‌ای که در شرکت‌های پرداخت برای فعالیت غیر قانونی و درآمدزایی وجود دارد؛ اعتقاد دارم باید پلیس فتا و سیستم قضایی به صورت جدی با متخلفین شبکه پرداخت برخورد کنند تا این کسب و کارها به صورت قارچ گونه در حوزه پرداخت کثیف رشد نداشته باشند و سپس با مدیران این کسب و کارها برخورد شود تا بدون هیچ هویتی در کشور آزادنه فعالیت داشته باشند.

پولیک کسب و کار اینترنتی نیست!

در همین خصوص، رضا الفت نسب دبیر و سخنگو انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی گفت: پولیک خودش را کسب و کار اینترنتی می‌داند اما کسب و کار اینترنتی نیست؛ کسب و کار سالم و شفاف کار می‌کند این کسب و کارها کلاهبرداری است. مسئولین سیستم پرداخت توضیح دهند که چرا یک کسب و کار سالم باید مدت‌ها برای دریافت درگاه پرداخت صدها مجوز داشته باشد و پیگیری کند اما به این کسب و کارهای سیاه سریع و فوری درگاه پرداخت اعطا می‌شود.

در همین خصوصی سید ابراهیم حسینی نژاد، مدیرعامل شرکت پرداخت سامان کیش در مورد ارائه خدمت به این اپلیکیشن با وجود عدم برخورداری از این نماد گفت‌‎وگویی داشته است که به زودی منتشر می‌شود؛ گفتنی است که حسینی نژاد در این گفتگو وعده داده بود تا درگاه سپ برای این اپلیکیشن حذف شود که از صبح روز یکشنبه ۲۰ خرداد ماه درگاه سامان کیش در پولیک حذف شد و هم اکنون زرین پال به این اپلیکیشن سرویس دهی می‌کند.

کسب درآمد سخت؛ ماهیانه ۳۰ هزارتومان!

شعار تبلیغاتی پولیک این است که پولیک کن تا پول در بیاری اما واقعا کسب درآمد از طریق این سیستم ساده نیست و صرفا این یک شعار است که با این سیستم می‌توان به راحتی ۱.۵ میلیون تومان در ماه درآمد داشت، کسب درآمد از این طریق در یک سال نیز رویا محسوب می‌شود.

محدودیتی که در نمایش تبلیغات در ساعت وجود دارد عملا باعث می‌شود که کاربران برای کسب درآمد حداقل چند هزار تومانی ساعت‌ها و روزها منتظر بمانند و با توجه به عدم فروش کالاها، بیمه و اپ شیرینگ در این اپلیکیشن می‌توان گفت که کسب درآمد در پولیک بسیار سخت است؛ اگر فرض کنید که باز کردن هر تبلیغ حدود ۳۰ ثانیه زمان می‌گیرد.

اگر فردی در بهترین حالت و شرایط اپلیکیشن، روزانه ۸ ساعت با استفاده از بخش تبلیغات پولیک درآمدزایی کند، روزانه ۹۶۰ تومان و ماهانه ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان درآمد خواهد داشت که تقریبا برابر با نصف یارانه دریافتی ماهانه هر فرد است.

درآمدهایی که هیچوقت پرداخت نمی‌شود

بر اساس گفت‌وگوی میان برخی کاربران پولیک که در چند ماه اخیر از پولیک استفاده کرده‌اند  و توانستند حالا به درآمدی در حدود ۵۰ هزار تومان و مبالغ قابل پرداخت برسند، پولیک درخواست پرداخت درآمدهای آن‌ها را برگشت می‌زند که نشان از ایجاد این سیستم برای کسب درآمد برای صاحبین دارد؛ البته برخی کاربران نیز معتقد هستند تا پولیک مبالغ درآمدهای آن‌ها را پرداخت کرده است.

جالب است بدانید که همواره ۱۰ هزار تومان از مبلغ درآمد در سیستم باقی می‌ماند که در تعداد بالا مبلغ کلانی به شمار می‌رد  و حداقل درآمد قابل پرداخت در این سیستم  ۲۰ هزار تومان است.

بیمه پزشکی پولیک

اپلیکیشن پولیک مدعی است تا کاربران پس از خرید اشتراک یکساله از یک‌سال بیمه حوادث و هزینه‌های غرامت و پزشکی به میزان ۱۰ میلیون تومان بهره‌مند می‌شوند، این حالی است که معلوم نیست این بیمه از طرف چه شرکتی اعطا می‌شود و مشخصات فرد بعد از تکمیل در پرفایل چگونه تایید و برای استفاده از این بیمه چه فرآیندی را باید طی کرد؛ در حقیقت بیمه صرفا یک شگرد برای جذب کاربر و منطقی سازی قیمت خرید اشتراک یکساله ۵۹ هزار تومانی است.

اجناس گران و بی‌کیفت؛ از فروش بیمه تا سرم موی سر!

کاربران علاوه بر تماشای تبلیغات و کسب درآمد می‌توانند از سیستم پورسانتی فروش کالا و خدمات در پولیک برای کسب ودرآمد استفاده کنند؛ این سیستم دقیقا مشابه روند بازاریابی زنجیره‌ای است که در ایران توسط برخی شرکت‌ها با مجوز انجام می‌شود اما پولیک هیچ مجوزی برای بازاریابی زنجیره‌ای ندارد و فعالیت آن در این زمینه غیر قانونی است.

در حقیقت راه اصلی کسب درآمد از طریق سیستم پولیک، فروش اجناسی است که قیمت بالاتری نسبت به محصولات در دسترس در فروشگاه دارند و در عین حال از کیفیت پایینتری دارند که باعث می‌شود فروش این کالاها غیر ممکن به شمار برود و صرفا استفاده از این بخش از اپلیکیشن اتلاف وقت باشد.

جمع بندی؛ به دزدان مجازی اعتماد نکنید

پولیک چندین ماه فعالیت داشته است و توانسته تا مبالغ زیادی از طریق حق عضویت و فعالیت کاربران در سیستم دریافت کند؛ کانال تلگرام پولیک حدود ۶۵ هزار عضو دارد و با توجه به تبلیغات فریبنده و آرزوی درآمدزایی راحت در نسل جوان کشور باعث شده تا این دسته از اپلیکیشن‌ها به صورت قارچ گونه رشد پیدا کنند؛ این در حالی است که متولی نظارتی در حوزه مشکلات پرداخت الکترونیک و سایت‌ها و نرم افزارهای بدون هویت وجود ندارد و معلوم نیست چه زمانی وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها برای رفع این مشکل تمرکز خواهند کرد.

جانشین معاون فنی پلیس فتا از پیگیری پلیس فتا نیز اظهار داشت: روزانه به تعداد فعالان غیر مجاز اضافه می‌شود و مردم برای مقابله با این کسب و کارها باید سواد خود را افزایش دهند و سازمان‌ها نیز نظارت خود را برای مقابله با جرایم افزایش دهند؛ به مردم توصیه می‌کنم که به دزدان مجازی اعتماد نکنند و صرفا از کسب و کارهای شفاف و دارای مجوز استفاده کنند.

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید