تارخ انتشار: چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۶
کد خبر : 6527
چاپ خبر
در تالار وحدت:

از آلبوم همایون شجریان و سهراب پورناظری رونمایی شد+عکس

مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی “ایران من” با آواز همایون شجریان و آهنگسازی سهراب پورناظری ساعت ۲۱ چهارشنبه شب در تالار وحدت تهران برگزار شد.

از آلبوم همایون شجریان و سهراب پورناظری رونمایی شد+عکس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبررسا، در این مراسم که مهدی پاکدل اجرای آن را برعهده داشت، عوامل آلبوم، مهمانان ویژه و همچنین دوست‌داران هنر حضور داشتند.

این اثر شامل قطعاتی چون «ایران من»، آوازِ «راه بى‌‌‌پایان»، «خوب شد»، «قلاب»، «مرگ اسفندیار»، «ابر بهار»، «اسفند، نوروزخوانی و نوروز» است.

در این اثر دل‌نیا آرام به عنوان خواننده‌ سوپرانو حضور داشته و نوازندگانی چون تهمورس پورناظری (تار)، آزاد میرزاپور (عود)، حسین رضایی‌‌نیا (دف)، مهیار طریحی (سنتور و بم‌سنتور)، آیین مشکاتیان (تنبک، کوزه، کاخن و ضرب زورخانه)، آرشاک ساهاکیان (دودوک و کلارینت)، آتنا اشتیاقی (ویولون‌سل)، پیام جوانی (بم‌تار) و سهراب پورناظری (کمانچه، سه‌تار و دیوان) نواخته‌اند. نوازندگانِ سازهای غربی نیز در این اثر حضور داشته‌اند که از جمله‌ آنان می‌توان به استفانی بیبو، سارا چازین، تینگ نینگ هو (ویولون اول) فیلیپ برزینا، کیتلین مک شری، کشی الیوت (ویولون دو)، سمسون ون لون، جیمز جافه، گابریل بیستلین (ویولون سل)، رابرت مک کارتی (کنترباس) و کاتلین اسمیت- فرانکلین (فرنچ‌هورن) اشاره کرد. اشکان کمانگری، مهرداد ناصحی، آیین مشکاتیان نیز هم‌آوایانِ این اثر بوده‌اند.

در تازه‌‌‌ترین تجربه‌ مشترک همایون شجریان و سهراب پورناظری از اشعارِ شاعرانی چون فردوسی، سعدی شیرازی، خواجه شمس‌‌‌الدین محمد، اسحاق انور، پوریا سوری و اهورا ایمان بهره گرفته شده است.

مهدی پاکدل به عنوان آغازکننده این مراسم در ابتدا گفت: قبل از هر چیز عذرخواهی می‌‌‌کنم اگر خللی در اجرایم پیش آمد، چون اولین بار است که انجام چنین کاری را تجربه می‌‌کنم.

اولین سخنران این مراسم کسی بود که مهدی پاکدل از او به عنوان ادیب، امیرحسین ماهوزی یاد کرد.

وی در صحبت‌‌‌هایی مفصل توضیح داد: از دیرباز در این سرزمین مردمانی شهر به شهر سفر می‌‌‌‌کردند و داستان مردم سرزمین‌‌‌شان را بازگو می‌‌‌‌کردند. گوسان‌‌‌ها اسطوره‌‌‌هایی را روایت می‌‌‌کردند که مردم در آن خویش را تماشا می‌‌کردند.

ماهوزی ادامه داد: آغاز پروژه “سی” برای من به گونه‌‌ای آغاز نوای گوسان‌‌ها بود. آنان که آوازشان، آواز ایران بود و شاهنامه را نجات‌‌بخش ایرانیان دانسته بودند.

وی افزود: اولین مشکل پیدا کردن داستانی در دریای عظیم شاهنامه بود. ما می‌‌‌دانستیم مهر مفهوم اصلی شاهنامه است و داستان زال و رودابه داستان اصلی، داستان عشق، عشقی که فرزندی زاده مهر از آن برمی آید: رستم. کسی که از خردسالی نگاهبان آریایی‌‌‌ها می‌‌‌شود. او خیلی کوچک است که تصمیم می‌‌‌گیرد ایران را نگه دارد. او برای حفظ میهن هفت خان را طی می‌‌‌کند و در مرکز شاهنامه با عشق عظیمی به میهن مواجه می‌‌‌شود؛ فرزند نازنینش با سپاه دشمن به ایران تاخته و رستم مهر میهن را برمی‌‌‌گزیند چون می‌‌‌داند فرزندش در شرایطی که میهنش از مفهوم تهی شده است نمی‌‌‌تواند عشق را تجربه کند. فرزند باید بفهمد که نمی‌‌‌تواند با لشکر دشمن به کشور بتازد. در کل شاهنامه فقط پنج بار نام عشق می‌‌آید و در باقی مواقع از مهر استفاده می‌‌شود. انگار فردوسی عشق را اوج مهر می‌‌داند و آن را  مرتبط با خاندان رستم.

ماهوزی توضیح داد: در داستان رستم و اسفندیار، آن که عاشق است رستم است و فردوسی در تلاش است عمیق‌‌‌ترین لایه‌‌های عشق را در این داستان نشان دهد. رستم حاضر است تمام غرورش را بشکند تا ایرانش خدشه نبیند، او در نهایت ناچار است پهلوانی را که می‌‌‌خواهد آزادی‌‌اش را از او بگیرد از بین ببرد.

دومین سخنران این مراسم سهراب پورناظری بود که صحبت‌‌‌های خود را این گونه آغاز کرد: خیلی خوشحالم که بالاخره از شرمندگی شما درآمدم. مرتب در اینستاگرام می‌‌گفتم این سی دی فرودین می‌‌آید، خرداد می‌‌‌آید، این موقع می‌‌آید، آن موقع می‌‌‌آید و خوشحالم که بالاخره آمد.

وی افزود: “ایران من” در ایران، ترکیه و آمریکا ضبط شد و بالغ بر ۲۰۰ ساعت من، همایون جان و آقای صادقی برایش وقت گذاشتیم. عشق اول و آخر من، در حال حاضر سرزمینم است. در جریان هنری و اقتصادی و سه نقطه کشور که شما بهتر از من در موردش می‌‌‌دانید همه عشق من ایرانم بوده و هست و در این راه یاری همایون شجریان یک پشتوانه بزرگ برای من بوده است که این آثار به ثمر بنشیند و نتیجه‌‌‌اش هم فکر می‌‌‌کنم قابل قبول بوده باشد.

پورناظری توضیح داد: از سال ۹۰ با سی دی “نه فرشته‌‌ام نه شیطان” این گونه از همکاری ما، من و همایون جان, آغاز شد و طیف عظیمی از علاقه‌‌‌مندان جوان از این غنیمت و گنج هنری که به نسل ما رسیده بود، استقبال کردند. برای من جالب است که علاوه بر نسل جوان، کودکان بسیاری هم از این کار استقبال کردند و صدها ویدئو از زمزمه‌‌شان در فضای مجازی دیدیم و همچنین جوانان بسیاری به سازهای ایرانی گرایش پیدا کردند و ظرفیت‌‌های جالبی ایجاد شد.

وی ادامه داد: ما کنسرت نمایش “سی” را داشتیم. اتفاقی که حداقل خودمان هیچ‌‌گاه تجربه‌‌اش نکرده بودیم. ترکیب این هنرها و تکنیک‌‌‌‌ها آن قدر دشوار بود که ۱۰ روز پایانی تمرین برای من به اندازه هزار روز گذشت. سعادت نشد که امسال هم برایتان کنسرت نمایش روی صحنه ببریم ولی بعد از آن خبرهای بسیاری آمد که چنین تجربه‌‌هایی در نقاط مختلف ایران در حال شکل‌‌گیری است که موجب خوشحالی ماست.

پورناظری ادامه داد: خیر دیگر پروژه “سی” تامین امنیت صد و بیست و هزار نفر جمعیت در یک مکان باستانی و تاریخی بود. اگرچه در تمام کشورهای دنیا برپایی چنین مراسم‌‌‌هایی در مکان‌‌های تاریخی مرسوم است ولی در کشور ما این در با کنسرت نمایش “سی” باز شد.

او ادامه داد: “سی” خیلی از مرزها را درنوردید و دستاورهای بزرگی برای جامعه هنری داشت.  وقتی صد و بیست هزار نفر کاری را می‌‌‌بینند، این مزیتی است برای دیگر هنرمندان که می‌‌توانند از آن استفاده کنند. امیدوارم روزگاری که در آن واقع شده‌‌ایم هر چه زودتر برایمان خوش رنگ‌‌تر شود و امیدوارم “ایران من” هم دل شما را خوش کند.

پورناظری افزود: سی دی نسبت به کنسرت هزاران برابر زحمت دارد و بازگشت مالی هم ندارد اما این سی‌‌دی قرار است به شکلی نوین منتشر شود که حداقل ما بفهمیم چقدر فروش داشته است. مثلا “آهای خبردار” میلیون‌‌ها بار دانلود شده و ما از آن بی‌‌خبریم اما دوستان در مورد نحوه توزیع این سی‌‌‌دی توضیحات مفصلی به شما خواهند داد که امیدواریم دریچه جدیدی باز کند.

وی اضافه کرد: ۲۰ سال پیش، در ۱۵ سالگی با گروه شمس روی سنِ این سالن آمدم و همایون جان هم افتخار داد و با ما روی صحنه آمد. این لطفی است که در حق من شده است که بتوانم با همایون جان همکاری کنم و از موهبت معاشرت با استاد محمدرضا شجریان برخوردار باشم.

این صحبت سهراب پورناظری با تشویق‌‌‌های ممتدد حضار همراه شد.

وی با بیان اینکه این روزها حضور محمدرضا شجریان در کنار ما موهبتی است و حضورش برایمان کارساز است و امیدوارم زودتر در جمع‌‌هایی این چنینی ببینیمشان، تصریح کرد: من از پدرم، برادرم، همایون و محمدرضا شجریان بسیار آموخته‌‌ام. از همایون متشکرم که در این راه پر دردسر و پرکتک که در آن بسیار کتک خوردیم، همراهی‌‌ام کرد و از من محافظت کرد. امیدوارم چه خودش تنها کار کند و چه با هم کار کنیم سال‌‌های سال پرچمدار موسیقی کشور باشد.

در ادامه، ۱۰ دقیقه از قطعه “قلاب” پخش شد که طبق گفته مهدی پاکدل در سی‌‌دی “ایران من” مدتش ۲۴ دقیقه است.

همچنین مهدی پاکدل با اشاره به نام سحر دولتشاهی و امیر جدیدی که در سالن حضور داشتند به شوخی خاطرنشان کرد: ما می‌‌توانیم حالا که هم امیر هست و هم من، برای “تنگه ابوقریب” تبلیغ کنیم که امیدوارم در سینما ببینیدش.

وی در مورد شیوه دریافت این سی‌‌دی نیز گفت: شما می توانید در سایت ثبت نام کنید و ۱۲ شهریور از طریق شرکت پست درب منزلتان تحویلش بگیرید.

همایون شجریان نیز در این همایش گفت: چند روز قبل که مستر سی دی برای تولید نهایی شد، سهراب به من زنگ زد که بخشی از قطعه هست که باید دوباره بخوانم اما من گفتم که دیگر وسواس را کنار بگذار که اگر این را هم انجام بدهی قطعا چند ماه دیگر این آلبوم منتشر می شود. اگر بخواهم درباره آلبوم «ایران من» صحبت کنم. باید بگویم یک مطلب کلی وجود دارد. ما در این آلبوم از نوازندگان ترکیه ای و ارمنسناتی استفاده کردیم که برای من جالب توجه بود. این آلبوم ترکیبی از کنسرت سی و کنسرت ایران من است. ما در کنسرت سی آوازی داشتیم که آن را از استاد کریم خانی استفاده کردم. من واقعا مبهوت صدای این هنرمند بودم. من تلاش کردم با استفاده از هنرمندی ایشان این کار را بخوانم.

وی با ذکر خاطره ای از محمد اصفهانی پیرامون حضور استاد کریم خانی در دفتر شرکت دل آواز با حضور محمد رضا شجریان گفت: سالها قبل استاد کریم خانی ملاقاتی با پدرم در دفتر قدیمی شرکت دل آواز داشتند. پدرم این هنرمند را نمی شناخت اما می گفت پسرم وقتی این هنرمند در شرکت می خواند پنجره های دفتر می لرزید. به هر حال این را گفتم که نکته ای از پدر را یاد کنم که می گفت اوج خوانی یک هنرمند باید به نحوی باشد دل مخاطب را به دست آورد بنابراین من این قطعه را به استاد کریم خانی تقدیم می کنم. ما در آلبوم قطعه «خوب شد» را هم داریم که بسیار قطعه خوب و پرمخاطبی شد و دقیقا برعکس قطعه ای که به آن اشاره کردم ، شد. این قطعه یکی از ویژگی های آلبوم ایران من است . در کنار این قطعات آثاری هستند که سهراب آنها را براساس آثار استاد مشکاتیان و نوع آوازم پدرم ساخته است. در مورد قطعه «ایران من» هم باید بگویم که سه بخش خوانندگی در آن وجود دارد که خواننده باید در کنار تصنیف خوانی باید د عین حال ظرافت های احساسی را رعایت کنیم و بعد می رسیم به قطعه مرغ سحر که دوست داشتم به شیوه پدرم بخوانم.

شجریان در بخش دیگری از صحبت های خود به ماجرای کنسرت خیابانی خود در تهران اشاره کرد و گفت: ما به همراه آقای ترابی به شدت پیگیری ماجرا هستیم. شهرداری هم پیگیر ماجرا هست و چناچه مشکل دیگری که من تخصص آن را ندارم وجود نداشته باشد من تمام و کمال درخدمتم.

در ادامه این مراسم از تمبر “ایران من” رونمایی شد.

حسن ختام این برنامه اجرای زنده قطعه “ایران من” با حضور گروه نوازندگان روی صحنه توسط همایون شجریان بود. در پایان مهدی پاکدل اعلام کرد بعد از اجرای قطعه “ایران من” جلسه پرسش و پاسخ با حضور اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.

 

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید