به گزارش خبررسا، معصومه ابتکار روز سه شنبه به مناسبت سالروز میلاد حضرت زهرا(س) افزود: در نص صریح قرآن کریم هیچ صراحتی به میزان دیه نداریم و درباره میزان دیه یا تفاوت آن میان مردان و زنان در قرآن هیچ صراحتی وجود ندارد. آنچه در این زمینه وجود دارد برداشت های فقهی و تفاسیر است و در این زمینه بیشتر بر روی اجماع فقها نظر داده شده است.
بحثی با فضلای حوزه علمیه قم داشتیم و در مجموع دیدیم که بر روی این موضوع زمینه هایی وجود دارد که بتوانیم موضوع برابری دیه زن و مردم را مطرح کنیم و به صورت لایحه ای برای دولت تنظیم شود. مستندات فقهی و حقوقی این موضوع را تنظیم کردیم و به دولت ارائه دادیم و امیدواریم بحث جامعی صورت بگیرد و در مجلس کار شود.
وی با اشاره به جایگاه اقتصادی زنان در جامعه امروزی گفت: ارزش انسانی زن و مرد در خلقت، کاملا برابر است و تفاوتی که وجود دارد در نقش هاست و امروز تحولاتی که اتفاق افتاده نشان می دهد که نقش اقتصادی زنان چه در شهرها و چه روستاها قابل انکار نیست
وی افزود: اهمیت این موضوع وقتی مشخص می شود که این تفاوت به تفاوت ارزش ذاتی و ارزش اقتصادی زن که در حال حاضر در جامعه ما چه زن خانه دار و چه زنی ک شاغل است و بیشتر درآمدش را در منزل خرج می کند.
ابتکار گفت: ارزش انسانی زن و مرد در خلقت کاملا برابر است و آنچه تفاوت است در نقش هاست و امروز با توجه به تحولاتی که اتفاق افتاده موضوع این احکام تغییر کرده است. یعنی نقش اقتصادی زنان قابل انکار نیست. نقش زنان در بخش اقتصادی شهر یا روستا به گونه ای است که ۴۰ درصد فرآوردهای روستایی را زنان تولید می کنند یا ۷۵ درصد از صنایع دستی کشور به دست خانم ها تولید می شود.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: زنان در عرصه های مختلف تولید نقش بسیاری دارند و حتی بر اساس بررسی های صورت گرفته در ارتباط با ارزشگذاری اقتصادی زنان در سال ۸۸ کارهای خانگی زنان مانند نظافت، پخت و پز در حدود ۲۲ درصد تولید ناخالص ملی ما بوده که امروز به ۳۰درصد رسیده است.