تارخ انتشار: چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۵
کد خبر : 18300
چاپ خبر
تحلیل تازه ترین اظهار نظر معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت:

آیا توزیع گوشت تنظیم بازاری هم به سرنوشت ارز دچار می شود؟/ آیا بازار “نیما “و “سنای” گوشت قرمز هم تشکیل می شود؟!/ آیا صف های گوشت بجای قصابی ها جلوی در وزارت کار قرار است تشکیل شود؟

عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص قطع سهمیه گوشت تنظیم بازاری قصابی ها و نحوه توزیع گوشت های وارداتی امروز به یکی از خبرگزاری ها گفته است: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قرار بر این شد که گوشت قرمز تنظیم بازاری به جامعه هدف برسد و در بین اقشار تعریف شده توزیع شود و به همین دلیل سهمیه قصابی‌های دریافت کننده گوشت تنظیم بازاری را قطع کردیم

آیا توزیع گوشت تنظیم بازاری هم به سرنوشت ارز دچار می شود؟/ آیا بازار “نیما “و “سنای” گوشت قرمز هم تشکیل می شود؟!/ آیا صف های گوشت بجای قصابی ها جلوی در وزارت کار قرار است تشکیل شود؟

به گزارش خبررسا، عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص قطع سهمیه گوشت تنظیم بازاری قصابی ها و نحوه توزیع گوشت های وارداتی امروز به یکی از خبرگزاری ها گفته است: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قرار بر این شد که گوشت قرمز تنظیم بازاری به جامعه هدف برسد و در بین اقشار تعریف شده توزیع شود و به همین دلیل سهمیه قصابی‌های دریافت کننده گوشت تنظیم بازاری را قطع کردیم. آنها هم که تا چند روز پیش از سهمیه‌های دولتی استفاده می‌کردند، می‌توانند مانند دیگر همصنفان خود، گوشت قرمز را از بازار آزاد تامین کرده و بفروشند.

وی افزود: این طور نبوده که قصاب‌ها از سال ۱۳۸۹ گوشت قرمز دولتی و تنظیم بازاری دریافت می‌کردند. آنها از چند ماه پیش سهمیه گوشت تنظیم بازاری می‌گیرند، اما به هر حال صف‌هایی که مردم ساعت ها در آن منتظر می‌ماندند، در شان مردم ایران نبود و باید این صفوف جمع می‌شد.

قبادی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار مصوب کرده که گوشت قرمز تنظیم بازاری باید به جامعه هدف برسد و بر همین اساس، قصابان هم در قالب اتحادیه‌های صنفی می‌توانند برای نیاز مصرفی خودشان از همین طریق گوشت تنظیم بازاری دریافت و توزیع کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا الزامی به قطع سهمیه گوشت تنظیم بازاری قصابی‌ها بود؟ گفت: البته در زمانی هم که قصابی‌ها متولی توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری بودند هم تمامی اقشار جامعه نمی‌توانستند از این محصول پروتئینی استفاده کنند و برخی از مردم ساعت‌ها در صف می ماندند و سهمیه دها نفر بلکه بیشتر را نیز دریافت می‌کردند.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد که برخلاف برخی اظهارات مطرح شده، به هیچ کدام از فروشگاه های زنجیره ای گوشت تنظیم بازاری داده نمی‌شود و فقط این گوشت به فروشگاه اتکا داده می‌شود. سازمان‌ها و ادارات دولتی و ارگان‌های نظامی هم می‌توانند برای اعضا و پرسنل خود اقدام به تامین گوشت کنند.

وی در پاسخ به اینکه کارگران و کسانی که از دولت مستمری و حقوقی دریافت نمی‌کنند، چگونه می‌توانند از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند؟ اظهار کرد: کارگران کارخانه ها می‌توانند به اتاق تعاون مراجعه کرده و از طریق تعاونی اسکات سهمیه خود را دریافت کنند. آنها البته می‌توانند به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مراجعه کنند و از طریق سازمان تامین اجتماعی از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند، چرا که این سهمیه به سازمان تامین اجتماعی هم داده شده است. نیروهای نظامی از طریق فروشگاه اتکا و دیگر سازمان ها و ادارات نیز می‌توانند از طریق تعاونی‌های خود گوشت قرمز دریافت کنند.

قبادی افزوده که از این طریق همه افراد از مستمری‌بگیران گرفته تا بازنشستگان، خبرنگاران، کارمندان، کارگران و همه فعالان صنفی می‌توانند از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند و این طور نیست که هر هفته یا هر ماه گوشت تنظیم بازاری توزیع شود، چرا که باید همه اقشار یک بار سهمیه گوشت خود را دریافت کنند و پس از آن مرحله بعدی آغاز شود.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه شاید عده‌ای سهمیه گوشت قرمز تنظیم بازاری را زودتر و عده‌ای دیرتر دریافت کنند، اعلام کرده است که این همان سیاست توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری در بین جوامع هدف است و همه تلاش ما این است که همه اقشار را در نظر بگیریم تا تبعیضی به وجود نیاید. البته باید به این موضوع هم توجه داشت که واردات گوشت با هدف تنظیم ۱۰ تا ۱۵ درصد بازار انجام می‌شود و بنابراین نباید توقع داشت که این گوشت به دست همه برسد و هدف ما نیز رساندن این گوشت به دست مصرف‌کننده واقعی است.

متاسفانه بنظر می رسد با توجه به مصاحبه امروز معاونت بازرگانی داخلی با یکی از خبرگزاری ها، با گذشت چندین ماه از واردات گوشت قرمز و قصد اولیه دولت برای تنظیم بازار این ماده مهم سبد غذایی مردم، وزارت صمت در حال حاضر به عنوان متولی تنظیم بازار و خاصه توزیع گوشت های واردتی در کشور، همچنان بجای اجرای تمهیدات اساسی قابل اجرا و هماهنگ برای تنظیم واقعی بازار گوشت قرمز و رساندن گوشت ارزان قیمت بدست مردم با فرافکنی و ضعف مشهود اجرایی هدف اصلی واردت گوشت که همانا جبران تولید داخلی و کاهش و ثبات استمرار قیمت های تعدیل شده است را در موضعی منفعلانه تنظیم ۱۰ تا ۱۵ درصد نیاز بازار عنوان می کند.

از این رهگذر امیدواریم این زمزمه ها قالب اقشار ضعیف جامعه به بهانه عدم رعایت شان مردم از جلوی قصابی ها به تشکیل صف جلوی وزارت کار و ادارات زیر مجموعه نهادها و در نهایت بازار “نیما” و در آخر “سنای” گوشت قرمز منجر نشود.

تحلیل: شهاب الدین خاکدامن

اخبار مرتبط


پاسخی بگذارید